Lopik niet verder dan 0-0 in strijd tegen degradatie

lopik • SV Lopik kwam in Culemborg niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Vriendenschaar en dat terwijl de ploeg uit Lopik de punten zo goed kan gebruiken om uit de degradatiezone te geraken. De scheidsrechter speelde een dubieuze rol in Lopikse ogen

Lopik begon matig. De thuisclub kreeg twee enorme kansen die er niet in gingen, waardoor Lopik door het oog van de naald kroop. ''Vanaf dat moment was de wedstrijd in evenwicht,” aldus Lopik-trainer Mark Imandt. ''Veel mogelijkheden konden beide ploegen niet creëren. In de tweede helft hadden we een licht overwicht.''

Aankomende zaterdag staat voor Lopik de inhaalwedstrijd tegen JSV Nieuwegein op het programma. Mark Imandt. ''Dat duel moeten we winnen om met 12 punten langszij te komen met de twee ploegen boven ons, DVSU en JSV Nieuwegein. Daarboven staan drie clubs met 14 punten. We gaan een spannende tweede seizoenshelft tegemoet.”

De scheidsrechter speelde een discutabele rol in de wedstrijd tegen Vriendenschaar volgens SV Lopik, dat al eerder met de man te stellen heeft gehad. Van de website van de vereniging: ''De Soestenaar liet in het begin veel toe, waardoor de wedstrijd al snel grimmig werd. Harde tackles werden door de leidsman weggewoven, terwijl lichte overtredingen met een gele kaart werden bestraft. In de tweede helft vergat hij een donkerrode kaart te geven aan een speler van Vriendenschaar, die met een gestrekt been inkwam. Ook de beslissing bij de opzettelijke handsbal van een verdediger van Vriendenschaar, waarmee een Lopik-aanvaller een vrije doorgaan naar het doel werd belet, was discutabel.''