RMN lanceert nieuwe app voor afvalbeheer

ijsselstein • Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN), verantwoordelijk voor de afvalinzameling in onder meer IJsselstein, neemt afscheid van haar oude app. De nieuwe app, RMN Afvalbeheer is al in de lucht, maar pas vanaf 1 maart volledig bruikbaar. Vanaf dat moment is de oude app buiten gebruik gesteld.

Met deze nieuwe app hebben inwoners van IJsselstein altijd de meest actuele afvalkalender tot hun beschikking, belooft RMN. Daarnaast ontvangen inwoners die de app hebben gedownload meldingen over wanneer zij hun kliko aan de straat kunt zetten of wanneer er bijvoorbeeld een wijziging in de planning voor afvalinzameling is. Ook bij calamiteiten verstrekt RMN informatie via de nieuwe app. Een interactieve omgevingskaart en een afvalwijzer maken eveneens deel uit van de nieuwe app.

De nieuwe RMN Afvalbeheer app is op dit moment al beschikbaar in de appstores. Omdat RMN de nieuwe app officieel pas op 1 maart in gebruik neemt, kan het zijn dat nog niet alle functionaliteiten optimaal beschikbaar zijn. De afvalkalender is al wel up to date. Ook verstuurt RMN al meldingen wanneer zij zich gedwongen ziet van de planning te moeten afwijken. De omgevingskaart biedt inzicht in alle beschikbare glas- en papiercontainers in de eigen buurt. Nieuwsberichten houden de gebruiker  op de hoogte van belangrijke onderwerpen.

Opnieuw downloaden

De oude app wordt niet geüpdatet naar de nieuwe versie. Om van alle functionaliteiten gebruik te maken, moet elke gebruiker de nieuwe app zelf downloaden. ''De oude app hoort natuurlijk thuis in de juiste container. Maar welke container is de juiste?'', grapt RMN. ''Onze communicatiecampagne vertelt u dat u de oude app bij het grofvuil moet zetten. Dit is uiteraard een woordgrap, verwijder uw oude app eenvoudig van uw mobiele apparaat.''