Nadere kennismaking met ‘t Bakkershuis

montfoort • Ontmoetingscentrum 't Bakkershuis in Montfoort voor mensen met beginnende dementie wijdt haar eerstkomende maandelijkse informatie-avond donderdag 2 maart aan de mogelijkheden die 't Bakkershuis zelf biedt. Thema is dan ook: Een kijkje in ’t Bakkershuis.

In ’t Bakkershuis in Montfoort bepalen mensen met beginnende dementie zelf welke activiteiten ze willen ondernemen. Alles draait om interesses, behoeften, kennis en talenten van de deelnemers. ’t Bakkershuis is meer dan alleen een ontmoetingscentrum; het is ook een advies- en informatiecentrum. Vijf dagen per week kunnen inwoners van Montfoort en Linschoten binnenlopen voor vragen en advies.
Tijdens de informatie-avond bieden deelnemers, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals die betrokken zijn bij de dagelijkse organisatie samen met coördinator Marjon de Jong een inkijkje in 't Bakkershuis. Zij vertellen wat zij doen en waarom zij zo graag naar 't Bakkershuis gaan. Daarnaast vertelt Marjon de Jong ook over de landelijke aandacht die er voor 't Bakkershuis is. Ze geeft uitleg over de landelijke ontwikkelingen en de opdracht van het Ministerie van VWS aan de gemeentes. Ook informeert zij u over de meerwaarde van 't Bakkershuis binnen de lokale samenleving, en welk besparend effect het ontmoetingscentrum heeft op de Wet langdurige zorg (Wlz), Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Zorgverzekeringswet (Zvw).

Belangstellenden zijn donderdag 2 maart vanaf 19.00 uur welkom in zalencentrum Sint Joseph aan de Heiliglevenstraat 4 in Montfoort. Het programma begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Een vrijwillige donatie is welkom.