• Meghan Keereweer wist de aanwezigen te raken met haar intieme zang.
• Meghan Keereweer wist de aanwezigen te raken met haar intieme zang. Foto: Chris Gottenbos

Lichtjesavond vol herinneringen in Linschoten

Algemeen

LINSCHOTEN • Lichtjesavond in Linschoten is donderdag een indrukwekkende en integere avond geworden vol van herinnering. De avond werd begeleid door muziek en honderden lichtjes in het donker.

De Lichtjesavond was bedoeld voor iedereen die een dierbare is verloren, voor iedereen die iemand mist en om aan dierbaren te denken die wel wat kracht kunnen gebruiken. Voor al deze mensen was het mogelijk om een kaarsje aan te steken en dit werd dan ook veel gedaan. De hele begraafplaats was prachtig verlicht. Er stond een frisse wind en er was miezerregen, maar dit hield de mensen niet tegen.

In Het Kruispunt speelde Dick van Vliet op de dwarsfluit samen met Marcel Kooijman op de piano. Buiten zong Meghan Keereweer onversterkt wat een hele uitdaging moet zijn geweest. Het was sfeervol, intiem en prachtig gezongen. De mensen om haar heen werden geraakt door haar prachtige stemgeluid. Ze zong liedjes als: Door de wind, Mag ik dan bij jou? en Breng me naar het water. Voor menigeen zullen deze liedjes herinneringen naar boven hebben gehaald.

Aan de kinderen was ook gedacht. Ze konden een eigen lichtbakje boetseren zodat ook zij een lichtje konden branden voor degene die ze missen. Buiten stonden vuurkorven die in de gaten werden gehouden door de Jeugdbrandweer van Linschoten. Voor Het Kruispunt kon iedereen genieten van een warm kopje thee, koffie en chocolademelk. Al met al een prachtige avond die voor veel mensen troost heeft kunnen bieden bij het gemis van hun dierbaren.