Afbeelding

Louter nederlagen seniorenteams Apollo

Sport

IJSSELSTEIN •  Afgelopen week werden de laatste wedstrijden in de badmintoncompetitie 2022/2023 thuis gespeeld, vrijdagavond en zondagmiddag. Geen van de seniorenteams slaagde erin hun wedstrijd te winnen, maar het debutantenteam van de jeugd, Apollo J4 won haar eerste en laatste wedstrijd van dit seizoen. Zij hebben een goede ontwikkeling doorgemaakt. 

De spelers van Apollo J3 behaalden een 3e plaats in de competitie, evenals de heren van Apollo M4. De heren van M4 hadden vorige week al een 2e plaats behaald. De eerste wedstrijd in de Voorjaarscompetitie is eveneens gespeeld door overlap in de competities. De 3 heren van Apollo MD1 begonnen aan de zgn. dubbelcompetitie, waarbij 2 herenteams van 3 heren 3 dubbelpartijen spelen. De eerste wedstrijd uit werd in 3 driesetters helaas verloren met 2-1.

Senioren

Apollo 1 – Hercules 2: 2-6

De laatste wedstrijd voor dit team in de Bondscompetitie 2022/2023 werd afgelopen woensdag in het Calscollege afgewerkt, en wel binnen 2 uur tijd. Met maar liefst 7 tweesetters stond het team al snel op achterstand. Beide dubbelpartijen en 2 enkelpartijen werden verloren, alleen Marco en Laura slaagden erin 2 punten te veroveren met hun enkelpartijen. Marco en Cynthia maakten er nog een driesetter van gedurende hun mixpartij, maar deze viel toch weer in het voordeel van Hercules uit (18-21, 21-18 en 15-21). Zo goed als zeker belandt het team op de 7e plaats in de poule van 8 als eindpunt in deze competitie.

Apollo 2 – Helios 4: 1-7

Met invaller Remco S speelde Apollo 2 haar laatste wedstrijd in deze competitie. Alleen Ivo harkte een punt binnen met zijn gewonnen enkelpartij, de overige partijen gingen evenals de uitwedstrijd verloren. Hiervan werden 4 partijen in driesetters uitgespeeld. Met een 4e plaats als eindresultaat belandde Apollo 2 toch nog in het linker rijtje van de 8 deelnemende teams.

Apollo 3 – Stuban 5: 3-5

Net als de uitwedstrijd tegen Stuban kwam het team thuis ook niet verder dan 3-5. De 2 dubbelpartijen werden in verdienstelijke driesetters gewonnen, terwijl Enno als enige ook zijn enkelpartij won. In totaal werden 5 driesetters gespeeld afgelopen vrijdag. Na 14 wedstrijden eindigt Apollo 3 op de 3e plaats in de poule. Gefeliciteerd!

Apollo 4 – Loosdrechtse 1: 1-7

Kon Apollo 4 uit in Loosdrecht geen enkele partij winnen, thuis lukte het Sandra een punt tijdens haar enkelpartij van de tegenstanders af te smokkelen. Zij won een spannende driesetter (20-22, 11-21 en 14-21). Ook de damesdubbelpartij werd in een driesetter uitgevochten. Het team eindigt in de competitie op de 7e plaats van de 8 in de poule.

Apollo M1 – Alblasserdam M1: 3-5

Ook de heren van Apollo M1 lukte het niet hun wedstrijd uit tegen Alblasserdam thuis te verbeteren. Gert en Olivier wonnen beiden 2 partijen. Han speelde de spannendste enkelpartij (21-23 en 22-24). Olivier won zijn enkelpartij en er werden 2 dubbelpartijen gewonnen. Er werden 2 driesetters gespeeld. Na 14 wedstrijden eindigt het team op de 6e plaats in de poule van 8.

Apollo M4 – Hoevelaken M1: 0-8

Met invaller Naveen werd de laatste wedstrijd thuis tegen de koploper gespeeld. Deze heeft geen wedstrijd verloren en gaf ook afgelopen vrijdag geen krimp. In 8 tweesetters werden de partijen in 2 uur tijd afgewerkt. Toch won Apollo M4 ook 4 wedstrijden deze competitie en eindigt daarom niet onverdienstelijk op de 3e plaats in de poule van 8. Gefeliciteerd!

Landelijke Dubbelcompetitie Heren in de Voorjaarscompetitie 2023

In deze competitie speelt een team bestaande uit 3 heren 3 herendubbelpartijen op een avond. Als er geen driesetters worden gespeeld, kan de wedstrijd snel beslist zijn. Apollo doet met maar liefst 2 teams mee in deze competitie, waarbij deze teams ook nog in dezelfde poule zitten, dus elkaar ook 2x thuis zullen treffen.

Shuttle 74 MD1 – Apollo MD1: 2-1

Drie heren uit het team Apollo M1 uit de Bondscompetitie hadden maar liefst 2 wedstrijden deze week, omdat de competities een week overlap hadden. In Ter Aar begonnen Han, Gert en Hans vol goede moed aan deze nieuwe competitie, nog voordat de andere competitie was afgerond. De wedstrijd werd in 3 driesetters gespeeld met hoge setstanden. De teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd, maar het thuisspelende team ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Alleen Hans en Gert slaagden er tijdens hun dubbelpartij een punt te verdienen.

Jeugd

Apollo J1 – Inside 82 J1: 0-8

Het gemengde team begon vol goede moed aan de laatste wedstrijd van het seizoen. Uit was verloren met 6-2, helaas kwam het team zondag niet verder dan 0-8. Wel werden er nog 2 spannende driesetters gespeeld. Dit betekent dat Apollo J1 helaas met geen enkele gewonnen wedstrijd onderaan de poule van 6 teams eindigt.

Apollo J2 – De Kantjils J3: 1-5

De laatste wedstrijd van het team Apollo J2 verliep net als de uitwedstrijd tegen De Kantjils J3. Alleen Chris lukte het helaas een punt weg te kapen. Luc moest helaas zijn enkelpartij opgeven. Er werd één driesetter gespeeld. De jongens van dit team eindigen met 5 gewonnen wedstrijden op een 6e plaats in de poule van 8.

Apollo J3 – De Kantjils J4: 3-3

Weer gelijkspel tegen De Kantjils J4 speelden de jongens van Apollo J3, dit keer afgelopen zondag thuis. Wederom met één spannende driesetter, die helaas verloren ging. Quinn won al zijn partijen. Het team eindigt met 3 gewonnen wedstrijden op een 6e plaats in de poule van 8.

Flevoland J1 – Apollo J4: Niet gespeeld, onbekend of deze nog wordt ingehaald, maakt niet uit voor de uitslag.

Apollo J4 – Swift ’64 J2: 4-2

De jongens van Apollo J4, die allemaal dit seizoen voor het eerst competitie speelden, hebben een grote ontwikkeling doorgemaakt. Werden de eerste wedstrijden nog dik verloren, er werden ook veel sets wel gewonnen, en dat was tijdens de laatste wedstrijd helemaal duidelijk. Uit in Swifterbant was nog met 5-1 verloren, maar thuis lukte het de jongens hun eerste en laatste wedstrijd van deze competitie te winnen, en wel door maar liefst 9 van de 15 sets te winnen! Maarten won al zijn partijen en zorgde daarmee voor de helft van de punten. Stijn won zijn enkelpartij in een spannende driesetter (21-7, 16-21 en 21-14). In totaal werden er 3 driesetters gespeeld, dus de wedstrijd duurde ook maar liefst 2,5 uur. De debutanten mogen trots zijn op zichzelf en hebben deze competitie ondanks hun 8e plaats in de poule van 8 waardig afgesloten. Chapeau!