Duur verlies IJFC, VVIJ zakt af en ander voetbal

Sport

Montfoort SV’19 behoudt koppositie

Koploper Montfoort SV’19 versloeg in een inhaalwedstrijd nummer vier Zuidvogels met 1-0 dankzij een vroeg doelpunt van Denny van Loen. De aanvaller benutte een strafschop, die gegeven werd door de arbiter, nadat de doorgebroken Daan van der Poll was neergelegd. De thuisclub verzuimde vervolgens de voorsprong te vergroten, waardoor Zuidvogels in de wedstrijd bleef. Veel kansen kregen de Huizenaren echter niet. In de slotfase voorkwam de Montfoortse doelman Robin Vianen de gelijkmaker met een prima redding. Montfoort SV’19 blijft na 15 van de 26 te spelen duels aan leiding, op een punt gevolgd door BOL (Broek op Langedijk), die de koploper reeds twee keer trof.

Duur verlies IJFC

IJFC verloor donderdagavond in het naar voren gehaalde duel met 1-0 van JSV Nieuwegein en bezorgde zo het elftal van Edwin de Bruin een slecht begin van het carnavalsweekeinde. De thuisclub deelde direct een dreun uit aan IJFC. Een lange bal vanuit de IJsselsteinse defensie werd eenvoudig onderschept op het middenveld en via een vlotte aanval over meerdere schijven schoot de Nieuwegeinse aanvoerder de bal achter IJFC-doelman keeper Rowdy Janssen 1-0. Vlak voor rust was IJFC dichtbij de gelijkmaker. Een verre ingooi van Stefan de Wit bereikte Vincent Griffioen, die de bal verlengde op de diepgaande Rowan Mankers. Zijn inzet belandde echter tegen de paal. In de tweede helft zag IJFC geen kans om tegen 10 man - een Nieuwegeiner kreeg rood na het onderuit halen van Matthijs van Rooijen - langszij te komen.

VVIJ mist scorend vermogen

VVIJ verloor op eigen veld met 0-2 van Nieuw Utrecht en zakt af in het (veilige) linkerrijtje. In de beginfase verzuimde de IJsselsteinse zaterdagderdeklasser een voorsprong te nemen. Het vizier van de VVIJ-aanvallers stond echter niet op scherp. ,,Met dat manco hebben we nu al een aantal wedstrijden te maken,” aldus VVIJ-trainer Mo Touh. ,,We hadden meer balbezit en creërden kansen, die we helaas niet afmaakten. Nieuw Utrecht beschikt over een geweldige spits (Serdar Akkanat, red.), die uit een van de weinige kansen die onze tegenstander kreeg, de score opende. In de tweede helft waren we weer meer aan de bal, maar Nieuw Utrecht toonde zich effectiever. We willen bovenin blijven meedraaien, maar dan moet er wel gescoord worden.”

Bittere pil voor Benschop

Benschop verloor in Vleuten met 3-1 van hekkensluiter PVCV, die nu in punten gelijk komt met de Benschoppenaren. Benschop speelde een zwakke wedstrijd volgens zijn trainer Raymond van der Kort. ,,Op strijd zijn we vanaf het beginsignaal afgetroefd door de thuisclub, die de punten uiteraard ook goed kon gebruiken. Ik miste aan onze kant de beleving. Kansen konden we nauwelijks creëren. In de slotfase redde Mo Mazzouz met een prachtig genomen vrije trap, waarbij de bal in de kruising verdween, de spreekwoordelijk eer.” Benschop staat op de elfde plaats en heeft twee ploegen (PVCV en DESTO) onder zich. Het gat met de veilig achtste plek (geen nacompetitie) is opgelopen tot 7 punten.

Standje SV Lopik staat op overleven

SV Lopik kwam in Culemborg niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Vriendenschaar. De Lopikenaren begonnen matig. De thuisclub kreeg twee enorme kansen, die gemist werden. ,,Vanaf dat moment was de wedstrijd in evenwicht,” aldus Lopik-trainer Mark Imandt. ,,Veel mogelijkheden konden beide ploegen niet creëren. In de tweede helft hadden we een licht overwicht. Aankomende zaterdag staat voor ons de inhaalwedstrijd tegen JSV Nieuwegein op het programma. Dat duel moeten we winnen om met 12 punten langszij te komen met de twee ploegen (DVSU en JSV Nieuwegein) boven ons. Daarboven staan drie clubs met 14 punten. We gaan een spannende tweede seizoenshelft tegemoet.”

Linschoten verliest in slotfase

Linschoten verloor in Waddinxveen met 3-2 van Be Fair en ziet de bovenste ploegen van het rechterrijtje, waaruit zes clubs kunnen degraderen, erg dichtbij komen. Drie clubs degraderen rechtstreeks en drie ploegen moeten zich via de nacompetitie proberen veilig te spelen. De thuisclub nam de leiding, maar Sam da Cruz wist met twee treffers de rollen om te draaien. De Linschotenaren hielden tot vijf minuten voor tijd hun voorsprong vast. Be Fair, dat de punten goed kon gebruiken, kwam in de slotfase sterk terug en pakte de volle winst. De Linschotenaren zien Be Fair in punten langszij komen (21 pnt. uit 15 duels).