Afbeelding
Foto: Aangeleverd

IJsselsteinse Leesambassadeurs openen Kinderjury Leesweken

Algemeen

IJSSELSTEIN • Kort na de Nationale Voorleesdagen zijn nu ook De Kinderjury Leesweken van start gegaan en ook de Bibliotheek IJsselstein doet mee. 

Tijdens de kick-off kwamen acht leesambassadeurs van Basisschool De Minstreel naar de Bibliotheek IJsselstein. Zij gingen aan de slag met een plan hoe ze hun klasgenoten enthousiast kunnen maken om veel te lezen. De Leesweken duren tot en met 9 april en zijn onderdeel van de landelijke campagne De Nederlandse Kinderjury.

Tijdens de Leesweken tot en met 9 april worden alle kinderen in Nederland aangemoedigd boeken te lezen. Het team van acht leesambassadeurs gaat  aan de slag om alle IJsselsteinse kinderen aan het lezen te krijgen. In de Bibliotheek IJsselstein staat een een grote Kinderjury Display met daarop alle boeken die meedoen om de Kinderjury prijs te winnen. De boeken zijn herkenbaar aan de kinderjury sticker. Na de Leesweken kunnen de kinderen hun stem uitbrengen op hun favoriete kinderboek. 

Nederlandse Kinderjury 2023

De Nederlandse Kinderjury, bestaande uit kinderen tussen de 6 en 12 jaar, kiest elk jaar het beste kinderboek van het jaar. Dit doen zij door eerst een periode veel verschillende kinderboeken te lezen, om vervolgens een stem uit te brengen op hun favoriete kinderboek. Elk jaar worden er twee prijzen uitgereikt aan het winnende boek. Een prijs voor het boek in de categorie 6-9 jaar en een in de categorie 10-12 jaar.