• Nova las voor uit ‘Mot en de metaalvissers’ van Sanne Rooseboom.
• Nova las voor uit ‘Mot en de metaalvissers’ van Sanne Rooseboom. Foto: Bernard Brosi

Ties en Nova winnen IJsselsteinse Voorleeswedstrijd

Algemeen

IJSSELSTEIN • Ties van Zantwijk van Kindercentrum Wij en Nova Ruigrok van De Tandem hebben dinsdag 14 februari de IJsselsteinse voorleeswedstrijd gewonnen. Aan deze voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, die werd georganiseerd door de Bibliotheek Lek & IJssel, deden negen schoolkampioenen mee. De winnaars gaan door naar de regiofinale.

De wedstrijd werd in theater Pantalone gehouden. De klassen van de deelnemers zaten op de tribune klaar om hun kandidaat te steunen. Alles werd in goede banen geleid door presentator Riëtte van Lint van de Bibliotheek Lek & IJssel.

De jury, bestaande uit Astrid de Frankrijker (gastvrouw bij Bibliotheek Lek & IJssel en voorlezer bij de VoorleesExpress), Ellen van der Waal (Stichting Pulse) en Merian Cruijssen (voorlezer bij de VoorleesExpress), had de moeilijke taak om uit de negen voorleeskanjers twee winnaars aan te wijzen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. 

Ties van Zantwijk en Nova Ruigrok werden uiteindelijk de winnaars. Ties las voor uit ‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’ van Roald Dahl. “Ties heeft ons met een spannend open einde achtergelaten. Hij wist de emotie goed over te brengen”, vond de jury. “Ties was goed verstaanbaar en legde de nadruk op de goede plaats”. Nova las voor uit ‘Mot en de metaalvissers’ van Sanne Rooseboom. Over haar zei de jury: “Nova heeft een prettige stem en had een mooi leestempo. Daarnaast maakte Nova ook goed contact met het publiek. We werden meegenomen in het verhaal”.

Op donderdag 23 maart verdedigen Ties en Nova de IJsselsteinse eer in de regiofinale voor Lek & IJssel.