Speciale avond over dementie op jonge leeftijd

lopik • Het Alzheimer Café Lopik wijdt donderdag 23 februari een speciale avond aan dementie op jonge leeftijd. Vroege dementie begint meestal tussen 40 en 65 jaar en wordt vaak niet herkend. Gespreksleider Lies Orthmann gaat in gesprek met Freek Gillissen, recent gepensioneerd verpleegkundig specialist van Alzheimercentrum Amsterdam en gespecialiseerd in het onderwerp. Hij gaat in op de verschillen met dementie op oudere leeftijd, over de herkenning van symptomen en geeft tips. Tot slot zal hij vertellen over het zomerkamp 'Breinspoken' voor jonge kinderen met een ouder die jong dementie heeft.

Lokale aanbieders van ondersteuning, dagbesteding en wonen op het gebied van jonge mensen met dementie zijn deze avond ook aanwezig met praktische informatie.

Bij dementie op jonge leeftijd vallen vaak eerder veranderingen in het gedrag op dan veranderingen in het geheugen. Er kunnen sociale problemen ontstaan op het werk, het huishouden lukt niet meer en de stemming verandert. 

Deze avond is bedoeld voor jonge mensen met dementie, mantelzorgers, familie en andere betrokkenen. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 in Dorpshuis de Schouw, M.A.A. Schakelplein 6 in Lopik. Inloop vanaf 19.15 uur. De toegang is gratis, evenals een kopje koffie of thee. Voor vragen: ac.lopik@alzheimervrijwilligers.nl..


Inleveren spullen Mont Fortis

montfoort • In de krant van vorige week stond dat het inleveren van tweedehands spullen bij kringloopwinkel Mont Fortis in Montfoort kan op zowel vrijdag als zaterdag. Deze vermelding was gebaseerd op onjuiste informatie. Inbrengen van nette tweedehands spullen kan alleen op zaterdagen tijdens de openingsuren van de winkel: van 10.00 tot 15.00 uur.