donderdag 9 februari

De Kerk is Open
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor een kopje koffie of thee drinken, puzzelen, sjoelen of gewoon kletsen. Of een kaarsje aansteken in het Stiltecentrum en een moment tot rust komen.

oldenhermans: fckd!
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
FCKD! is een klimaatcomedy om groene vingers bij af te likken. Tot de tanden toe bewapend met humor gaat OLDENHERMANNS de strijd aan met global warming. Mos-verzamelhipsters, doorgeslagen Co2 junkies en ook zijzelf belanden in een onmogelijke kluwen. Prijs: 17,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

vrijdag 10 februari

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 uur IJsselstein, Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7
Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Kom langs bij de Digi-inloop. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur je eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

KBO Vrijdagmiddagborrel
16:00-17:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Vrijdagmiddagborrel bij de KBO in het theatercafé van het Fulco. Dit is niet alleen voor leden, dus neem gerust familie, vrienden of buren mee. Consumpties voor eigen rekening. De middag wordt muzikaal opgeluisterd met live piano- en gitaarmuziek.

The Dutch Everly's Tribute Band
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
‘Bye Bye Love’, een theatershow van The Dutch Everly’s Tribute Band, draait om de muziek van Don en Phil, beter bekend als The Everly Brothers. Alle grote hits komen voorbij, vanaf het allereerste begin tot het legendarische Reunion Concert in 1983. Met nummers als ‘Bye Bye Love’, ‘Cathys Clown’, ‘Wake up Little Susie’ en ‘Lucille’. Prijs: 27,50 euro. Eerder gepland op 9 december 2022. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl.

zaterdag 11 februari

Knijperactie IJsselveld-Oost
09:45-12:00 IJsselstein, WIC, Kameraplein 73
De knijperploeg IJsselveld-Oost gaat weer zwerfvuil opruimen in de hele wijk. Om 09.45 uur samen koffie (of thee) drinken. Start om 10.00 uur. De knijperploeg verzamelt iedere maand heel wat kilo’s afval.

Themaochtend Nederland Schaatsland
10:30 Linschoten, Dorpshuis De Vaart, Burgemeester De Geusplein
De Vereniging Oud-Linschoten organiseert een lezing over schaatsen door Cees Eysberg: Nederland Schaatsland. Cees Eysberg is zelf verwoed schaatser, deed mee aan vier Elfstedentochten en is oud-universitair docent Geografie aan de Universiteit van Utrecht. Hij vertelt over de geografische omstandigheden, het waternetwerk, de ijsclubs, winterschilders, de Tachtigjarige oorlog, het ijs als vrijplaats, het Hollands imago, de Elf Steden en de toekomst van het schaatsen. Inloop vanaf 10.00 uur. Toegang is voor iedereen gratis.

IJsselstein Kabouterstad
11:00-15:00 IJsselstein, speeltuin Kloosterplantsoen
Vele rode deurtjes en tafereeltjes geven aan dat er aardig wat kabouters zijn komen wonen. Op zaterdag 11 februari gaat het paviljoen in de speeltuin open. Allereerst voor het ophalen van een plattegrond waarop alle plekken staan waar kabouters nu wonen. Kinderen kunnen een kabouterkleurplaat uitkiezen, kabouterboeken inzien en voorgelezen worden. Ook kunnen ze geschminkt worden voordat ze gaan wandelen. Tevens is het op 11 februari voor nieuwe mensen mogelijk aan te geven dat ze mee willen doen met IJsselstein Kabouterstad. Opgeven kan ook tot 20 februari via de mail ijsselstein.kabouterstad@gmail.com

Oxygen: Delusion
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Jennifer Romen (1996) is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap ‘Oxygen’ indruk maakt met visueel werk dat tot in de puntjes gedetailleerd is met beeldende illusies. In haar eerste avondvullende theatervoorstelling brengt zij samenspel van dans en illusie waarbij het gebruik van licht de verbindende factor is. Prijs: 24,50 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

zondag 12 februari

Aangepaste gastendienst
09:30 Benschop, Protestantse Gemeente, Dorp 209
Aangepaste kerkdienst met als thema: 'Jij bent mijn zus, jij bent mijn broer!' Na afloop is er koffie en thee. Iedereen is van harte welkom.

Carnavals Pubquiz
13:00-18:00 Montfoort, St. Josephgebouw, Heiliglevenstraat 4Radio Stad Montfoort organiseert de Carnavals Pubquiz 2023. Feest mee met Cas en Boelee en Party Dj Marco, Johnny Gold en ZWUP. Kinderen kunnen zich laten schminken of een tattoo laten zetten. Entree is gratis.

Ademwerk met The Barefoot Dutchman
13:00-15:00 IJsselstein, Tanith Yogastudio, Havenstraat 20
Een ademwerk-sessie waarbij opgeslagen stress, emotie en of trauma los geschud kan worden. Door Anton Nootenboom, The Barefoot Dutchman, de eerste persoon ooit die op blote voeten naar het base camp van Mount Everest is gelopen en 3.019 kilometer op blote voeten dwars door Australië liep om aandacht te vragen voor de mentale gezondheid van de man. Meer informatie en aanmelden viawww.tanith.nl.

Brahms en Grieg
14.30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Klassieke kamermuziek in het Fulcotheater. Door pianiste Eke Simons en celliste Hanneke Rouw. Prijs: 12,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

Huiskamerconcert in Franse sfeer
15:00 Lopik, boerderij familie Stigter, Graafdijk 86
Stichting Kunst & Cultuur Lopik organiseert een huiskamerconcert in Franse sferen met in de hoofdrol 'Solune à deux'. Zangeres en zangdocent Mony Wouters en pianiste en componiste Laetitia van Krieken gaan op zoek naar vergeten pareltjes in de chansons uit het begin van de 20ste eeuw. Het concert is uitverkocht, maar opgeven voor de reservelijst kan via dienyscheffer@outlook.com.

maandag 13 februari

KBO Muzikale Notenmix
10:45-12:15 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Voor liefhebbers van - klassieke- muziek. Deze keer: Rachmaninov, een jubilerende componist, dus leuk om zijn leven en werk nader te belichten. Entree 4 euro, exclusief koffie of thee. Informatie: e-mail communicatiekbo@kpnmail.nl of per telefoon 06-8112 8901.

dinsdag 14 februari

SAMENdoen in Cabauw
10:00-15:00 Cabauw, Pastorie St Jacobuskerk, Cabauwsekade 53
SAMENdoen! biedt iedere dinsdag de mogelijkheid voor jonge en oudere senioren om elkaar te treffen, voor koffie, een praatje en allerlei activiteiten om aan mee te doen. Ook eigen ideeën zijn mogelijk. Voor meer informatie en aanmelding: www.samendoencabauw.nl of bij de coördinatoren Mirjam de Keijzer, tel. 06-36 294074 of sjaakmirjam@outlook.com; Ellen Hendrik: tel. 06-441226 06 of ellhendrik@gmail.com

Streekkaarten
13:30-16:30 Lopik, Dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6
Gezamenlijk Ouderwerk Lopik organiseert streekkaarten met klaverjassen, rikken en schutjassen. Deur open vanaf 13.00 uur. Kosten 5 euro per persoon. Opgeven: de vrijdag vóór de activiteit bij één van de contactpersonen: dhr. J. Corsten, Benschop, tel. 06-22100717; dhr. G. Markies, Lopikerkapel, tel. 06-82277743, mevr. B. v.d. Wal, Lopik, tel. 0348-551639.

'Komt een vrouw bij de dokter
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Toneelbewerking naar de bestseller van Kluun. Over twee strijdlustige en imperfecte mensen wiens liefde tot het uiterste wordt getest door een vijand die ze niet kunnen verslaan. Spel: Maartje van de Wetering, Xander van Vledder, Teunie de Brouwer en Marie Louise Stheins. Try out. Prijs: 28 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

woensdag 15 februari

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7
Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.

Driegangen diner met spelmiddag
12.30-16.00 Lopik, dorpshuis De Schouw. M.A.A. Schakelplein 6
Ouderencomité Lopik-dorp organiseert een driegangen diner en daarna om 14.00 uur een spel- en activiteitenmiddag. Opgeven tot en met 11 februari bij Arendje Vriezema, tel. 0348-552038, Gerda Boer, tel. 0348-553387. Kosten diner inclusief drankje 7,50 euro voor inwoners Lopik- dorp; anderen 9,50 euro. Voor 2 euro, inclusief koffie, kaarten, sjoelen, kegelen en rummikub.

Maaltijd Eetsaam IJsselstein
18:00-19:30 IJsselstein, ZOlekker, Doelenstaat 12
Eetsaam IJsselstein organiseert 1x per twee weken een maaltijd. Mensen die weinig te besteden hebben of die graag eens met anderen gezellig willen eten zijn welkom. De kosten zijn 2 euro. Opgeven bij EetsaamIJsselstein@gmail.com of telefoon 06-16138947.

Jan Beuving: Restante
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
‘Niets blijft’, zeiden de oude Grieken, maar Jan Beuving blijft liedjes schrijven en Tom Dicke blijft aan de vleugel zitten. Cabaretier Jan Beuving won twee Annie M.G. Schmidtprijzen, een Willem Wilminkprijs, een Neerlands Hoop en zijn laatste soloprogramma, Rotatie, werd genomineerd voor een Poelifinario. Prijs: 20 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

donderdag 16 februari

Kemp & Stek: Wat een gedoe!
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Al die positieve gelukzoekers ten spijt, het leven is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. In een luchtige, hilarische en pakkende voorstelling nemen therapeut Jeroen Stek en acteur Ton Kemp je mee naar de uithoeken van het blije brein. Prijs: 17,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

vrijdag 17 februari

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 uur IJsselstein, Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Kom langs bij de Digi-inloop. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur je eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Digi Café Linschoten
13:30-16:00 Linschoten, Huis van Ervaring, Laan van Rapijnen 36 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke derde vrijdag van de maand.

zaterdag 18 februari

Undercover - Rauw en puur als de Stones
20:00-22:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Undercover speelt op hartstochtelijke wijze de nummers van The Rolling Stones. Rauw en puur. Al ruim 35 jaar toert de band langs bekende en minder bekende podia in Nederland en België. Naast de grote hits als Satisfaction, Angie, Sympathy for the devil, Paint it black en nog vele andere bekende titels speelt Undercover ook minder bekende nummers zoals bTime Waits for no one of Can’t you hear me knocking. Kaarten kosten 15 euro en zijn te reserveren via www.theaterpantalone.nl

zondag 19 februari

IVN Winterwandeling in park Oudegein
10:00-12:00 Nieuwegein, Jacks Grillhouse, Parkhout 2IVN-afdeling Nieuwegein, IJsselstein e.o. organiseert een winterwandeling in park Oudegein in Nieuwegein langs de Ridderhofstad Oudegein. Kijken naar de bomen en genieten van het park in winterrust. Misschien is er een kleurrijke ijsvogel te zien. De excursie start om 10.00 uur op de parkeerplaats bij Jacks Grillhouse. Deelname aan de excursie is gratis. Graag vooraf aanmelden in verband met groepsgrootte. Voor informatie en aanmelden: publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl.

Theatervoorstellingen Een Toren vol Verhalen
12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 IJsselstein, Kasteeltoren, Kronenburgplantsoen 9De Kasteeltoren vormt het sprookjesachtige decor van de theatervoorstelling 'Een Toren vol Verhalen' met professionele dansers en muziek rond het verhaal van Rapunzel, die in de toren gevangen wordt gehouden. Gratis voor jong en oud te bezoeken. Dansers en muzikanten creëren magische taferelen terwijl een vertelster met de bezoekers de ruimte verkent. Het stuk biedt spanning en mysterie, maar houdt ook rekening met de jonge leeftijd van sommige bezoekers. Vier voorstellingen rond het hele uur. Duur circa 40 minuten. Gratis aanmelden via aanmelden@museumijsselstein.nl o.v.v. Toren vol Verhalen met vermelding van het gewenste tijdstip.

dinsdag 21 februari

SAMENdoen in Cabauw
10:00-15:00 Cabauw, Pastorie St Jacobuskerk, Cabauwsekade 53SAMENdoen! biedt iedere dinsdag de mogelijkheid voor jonge en oudere senioren om elkaar te treffen in de pastorie van Cabauw, voor koffie, een praatje en allerlei activiteiten om aan mee te doen. Dit kan zijn: kaarten, wandelen, tuinieren, iets creatiefs of cultureels, schilderen of meditatie Ook eigen ideeën zijn mogelijk. Voor meer informatie en aanmelding: www.samendoencabauw.nl of bij de coördinatoren Mirjam de Keijzer, tel. 06-36 294074 of sjaakmirjam@outlook.com; Ellen Hendrik: tel. 06-441226 06 of ellhendrik@gmail.com

woensdag 22 februari

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.

donderdag 23 februari

De Kerk is Open
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor een kopje koffie of thee drinken, puzzelen, sjoelen of gewoon kletsen. Of een kaarsje aansteken in het Stiltecentrum en een moment tot rust komen. Er zijn altijd wel mensen om bij aan te sluiten. Heeft u behoefte aan een pastoraal gesprek of wilt u eens doorpraten over dingen die u bezig houden? Meldt dat bij een van de gastheren/vrouwen. Zij kunnen een afspraak regelen.

Alzheimer Café Lopik: dementie op jonge leeftijd
19.30-21:00 Lopik, Dorpshuis de Schouw, M.A.A. Schakelplein 6Het Alzheimer Café Lopik wijdt een speciale avond aan dementie op jonge leeftijd. Dementie op jonge leeftijd of vroege dementie begint meestal tussen 40 en 65 jaar. De problemen worden op deze jonge leeftijd vaak niet herkend. Dat leidt tot veel onzekerheid en onbegrip. Gespreksleider Lies Orthmann gaat in gesprek met Freek Gillissen, recent gepensioneerd verpleegkundig specialist van Alzheimercentrum Amsterdam en gespecialiseerd in dementie op jonge leeftijd. Hij gaat in op herkenning en geeft tips. Inloop vanaf 19.15 uur. Deze avond is bedoeld voor jonge mensen met dementie, mantelzorgers, familie en andere betrokkenen. De toegang is gratis, evenals een kopje koffie/thee. Voor vragen: ac.lopik@alzheimervrijwilligers.nl

vrijdag 24 februari

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 uur IJsselstein, Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Kom langs bij de Digi-inloop. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur je eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

dinsdag 28 februari

SAMENdoen in Cabauw
10:00-15:00 Cabauw, Pastorie St Jacobuskerk, Cabauwsekade 53SAMENdoen! biedt iedere dinsdag de mogelijkheid voor jonge en oudere senioren om elkaar te treffen in de pastorie van Cabauw, voor koffie, een praatje en allerlei activiteiten om aan mee te doen. Dit kan zijn: kaarten, wandelen, tuinieren, iets creatiefs of cultureels, schilderen of meditatie Ook eigen ideeën zijn mogelijk. Voor meer informatie en aanmelding: www.samendoencabauw.nl of bij de coördinatoren Mirjam de Keijzer, tel. 06-36 294074 of sjaakmirjam@outlook.com; Ellen Hendrik: tel. 06-441226 06 of ellhendrik@gmail.com

woensdag 1 maart

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.

donderdag 2 maart

De Kerk is Open
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor een kopje koffie of thee drinken, puzzelen, sjoelen of gewoon kletsen. Of een kaarsje aansteken in het Stiltecentrum en een moment tot rust komen. Er zijn altijd wel mensen om bij aan te sluiten. Heeft u behoefte aan een pastoraal gesprek of wilt u eens doorpraten over dingen die u bezig houden? Meldt dat bij een van de gastheren/vrouwen. Zij kunnen een afspraak regelen.

vrijdag 3 maart

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 uur IJsselstein, Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Kom langs bij de Digi-inloop. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur je eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Gebed voor de stad
19:30-20:00 IJsselstein, ZOlekker, Doelenstraat 2Iedereen is welkom om te bidden voor de stad IJsselstein: voor onder meer de zorg, scholen, de ondernemingen, het bestuur, de vluchtelingen. Zelf gebedspunten indienen mogelijk.

zaterdag 4 maart

Middagje IJsselstein, half uurtje Bach
15:30 IJsselstein, Oude Sint Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2Door stadsorganist Gerrit Christiaan de Gier en Jantine Woudstra, sopraan. Toegang vrij; collecte.

Verteldiner: Aan tafel met Charles Dickens
18:00-21:00 Montfoort, Zalencentrum St. Jospeh, Heiliglevenstraat 4Rasvertellers Janneke Tanja en Frank Belt brengen bekende en minder bekende verhalen van Dickens tot leven. Maurits Boreel tovert daarbij een magisch klanklandschap uit zijn viool. De kok van dienst zorgt aan de hand van het kookboek van Josephine Leeuwenhek voor een smakelijk driegangendiner tijdens de voorstelling. Toegang inclusief diner 42,50 euo, exclusief drankjes. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

woensdag 8 maart

Oudercafé IJsselstein
10:00-11:30 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342Het Oudercafé in IJsselstein is weer van start. Gezellig samenkomen in een ongedwongen sfeer om met elkaar te praten over het ouderschap en alle mooie momenten maar ook uitdagingen die daarbij horen. Over borstvoeding, kunstvoeding, slapen, onrust, dragen en de ontwikkeling van je kind. Koffie en thee staan klaar. Toegang gratis. Elke tweede woensdag van de maand.

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.

donderdag 9 maart

De Kerk is Open
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor een kopje koffie of thee drinken, puzzelen, sjoelen of gewoon kletsen. Of een kaarsje aansteken in het Stiltecentrum en een moment tot rust komen. Er zijn altijd wel mensen om bij aan te sluiten. Heeft u behoefte aan een pastoraal gesprek of wilt u eens doorpraten over dingen die u bezig houden? Meldt dat bij een van de gastheren/vrouwen. Zij kunnen een afspraak regelen.

vrijdag 17 maart

Digi Café Linschoten
13:30-16:00 Linschoten, Huis van Ervaring, Laan van Rapijnen 36 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke derde vrijdag van de maand.

zondag 19 maart

Instapcursus Kanovaren 2023 bij Kanovereniging de IJsselstreek.
De kanocursus beslaat 6 dagdelen. Dit jaar zal de cursus worden gegeven op: zondagmiddag 19 maart in het Zwembad Merwestein woensdagavond 26 april, 3, 10, 24 en 31 mei op de Hollandsche IJsselVoor kano, peddel e.d. wordt gezorgd.De kosten zijn € 75 incl. lidmaatschap van Kanoclub de IJsselstreek tot eind 2023.

Tosca Niterink & Anita Janssen
15:00-17:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat b4De theatervoorstelling 'De poncho must go on' met de jongste avonturen van de uitgetamponeerde maar onvermoeibare en altijd vrolijke globetrotters Tosca Niterink & Anita Janssen. Met een geheel verzorgde busreis naar Tjernobyl, een bezoekje aan het Penispark in Zuid Korea, het blauwe huis in Mexico of een woelige nacht in een kapiteinshut, niets is hen te dol. De hilarische verhalen worden gelardeerd met al even komische filmbeelden. Tosca Niterink werd in Nederland wereldberoemd met haar rol als Thea in de legendarische VPRO-TV-serie Theo & Thea. Met Arjan Ederveen maakte zij Kreatief met Kurk. Anita Janssen werkt als fotograaf voor de Achterpagina van NRC, is interviewer voor Het Parool en documentaire maker/camerajournalist. Toegang 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

dinsdag 28 maart

Rondleidingen door historisch en verlicht IJsselstein
20:30 IJsselstein, vanaf bibliotheek, Overtoom 7UIT in IJsselstein organiseert dit najaar weer een nieuwe serie rondleidingen met een gids langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De stadsgidsen vertellen de wandelaars de verhalen over de eeuwenoude gebouwen. De avondrondleidingen starten vanaf de bibliotheek om 19.30 uur en duren circa anderhalf uur. Belangstellenden kunnen vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Meer informatie: www.inijsselstein.nl