• De leden bezig in de aula van De Trekvogel.
• De leden bezig in de aula van De Trekvogel. Foto: KAIJ

Boetseerclub blij met nieuw onderkomen

ijsselstein •  De boetseerclub, die al meer dan dertig jaar in IJsselstein bestaat, heeft in basisschool De Trekvogel een heerlijke plek gevonden, nadat ze in 2018 weg moesten van de zolder van het Cals College aan de Mr. Abbink Spainkstraat.

In datzelfde jaar ging Marijke Thoss, de initiatiefneemster van de club, met pensioen. Toch wilden bijna alle leden doorgaan. Zij besloten een doorstart te maken, maar een geschikte ruimte ontbrak. In eerste instantie konden ze terecht in een lokaal van de oude school aan de Poortdijk. Hun verblijf daar was geen lang leven beschoren, want al na een jaar werd het gebouw gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Toen alles verkeken leek, trok de groep een lot uit de loterij: Sjoera Vrancken, directeur van OBS de Trekvogel aan de Heemradenlaan, bood als ruimte de aula aan. Niet alleen het huurcontract werd ondertekend, maar er werd ook een afspraak gemaakt om een aantal keren per jaar met de leerlingen te werken aan hun talentontwikkeling. Inmiddels maakt de vereniging ruim twee jaar gebruik van deze plek.

De leden van de vereniging Keramiek Atelier IJsselstein kunnen er op dinsdag- en donderdagochtend terecht van 09.00 tot 13.00 uur. Er is geen docent en er worden ook geen cursussen gegeven. De leden ondersteunen en helpen elkaar zonder druk om te presteren. De leden maken beelden, soms abstract, maar ook functionele stukken, zoals schalen en kommetjes. Alles handgevormd, want ze beschikken niet over draaischijven. Al het overig materiaal, zoals klei, glazuren, mallen en spatels is wel . De vereniging beschikt over twee grote ovens, waar het werk biscuit gebakken wordt, zodat de leden daarna hun werk kunnen glazuren of schilderen. 

Iedereen kan eens een dinsdag- of donderdagochtend meedoen. Neem contact op met één van de leden via 06-40020812. Op Facebook Keramiek Atelier IJsselstein is te zien wat er zoal gemaakt wordt.