Afbeelding
Foto: Willeke Hartemink

1 jaar zwemgroep dementie

ijsselstein • De zwemgroep voor mensen met dementie in IJsselstein meldt trots het 1-jarig bestaan. De groep kwam tot stand dankzij de enthousiaste medewerking van zwembad De Hooghe Waerd en de buurtsportcoaches van Stichting Pulse. 

De groep is een jaar geleden opgericht omdat mensen die getroffen worden door een variant van dementie sneller tegen beperkingen oplopen. Reguliere sportfaciliteiten hebben vaak geen oplossing in huis. Bewegen en sport zijn ook voor mensen met dementie belangrijk is, maar minder vanzelfsprekend. Een casemanager dementie opperde dan ook de wens om een zwemactiviteit op maat aan te kunnen bieden. ''Dat dit initiatief navolging verdient staat vast'', vindt de casemanager. ''Het plezier, de bevordering van de gezondheid en het vergroten van de sociale contacten kan op meer plekken vorm krijgen binnen IJsselstein.''
Het zwemmen voor mensen met dementie in De Hooghe Waerd aan de Frankrijkstraat vindt plaats elke vrijdagochtend van 10.30 tot 11.15 uur. Voor meer informatie en aanmelden: Finn Caldenhoven, via finn@stichting-pulse.nl. Busvervoer via Stichting Pulse is mogelijk.