• Vele rode deurtjes en tafereeltjes geven aan dat er al aardig wat kabouters zijn komen wonen.
• Vele rode deurtjes en tafereeltjes geven aan dat er al aardig wat kabouters zijn komen wonen. Foto: Aangeleverd

IJsselstein Kabouterstad gaat open

Algemeen

IJSSELSTEIN • Het is duidelijk te zien in IJsselstein: vele rode deurtjes en veel tafereeltjes geven aan dat er al aardig wat kabouters zijn komen wonen. De Kloosterspeeltuin aan het Anna van Burenpad is er maar wat druk mee.

Zaterdag 11 februari tussen 11.00 en 15.00 uur gaat het paviljoen in de Speeltuin Kloosterplantsoen speciaal open voor wie de kabouters een warm hart toedraagt.  Allereerst kan er een plattegrond worden opgehaald met QR-code waarop alle plekken staan vermeld waar nu al kabouters wonen. Kinderen kunnen daarnaast in de speeltuin een kabouterkleurplaat uitkiezen, kabouterboeken inzien en voorgelezen worden. Ook kunnen ze geschminkt worden voordat ze gaan wandelen. 

Ook kunnen nieuwe deelnemers zich zaterdag aanmelden voor IJsselstein Kabouterstad. Zij krijgen een rood deurtje en komen op de volgende, bijgewerkte plattegrond te staan. Opgeven kan ook tot 20 februari via de mail ijsselstein.kabouterstad@gmail.com. 

In de week van 20-24 februari komt dan een nieuwe plattegrond uit die tot de opening van de speeltuin op 2 april opgehaald kan worden in de bibliotheek.