• Op bezoek bij Wim en Greet van Schaik.
• Op bezoek bij Wim en Greet van Schaik. Foto: Chris Gottenbos

Diamanten paar Van Schaik deelt warmte en vertrouwen

Algemeen

MONTFOORT • Burgemeester Petra van Hartskamp bracht vorige week maandag een bezoek aan het echtpaar Van Schaik. Zij vierden die dag hun diamanten huwelijksfeest.

Greet werd geboren in Haarzuilens en Wim op Achthoven. Toen Greet 10 jaar was verhuisde ze naar Linschoten, alwaar haar broer bevriend raakte met Wim. Mevrouw Van Schaik: “Ze waren kameraden en vandaar dat hij mij toen zag staan. Het klikte tussen ons.” Meneer Van Schaik had wel één voorwaarde. “Ik neem het café over van mijn moeder.” Dat klonk mevrouw Van Schaik als muziek in de oren en ze zei: “Nou, dan gaan we d’r voor!” En zo werd het echtpaar Van Schaik eigenaar van café De Posthoorn in Achthoven en een drankenhandel. “We hebben het café 45 jaar gedraaid met heel veel plezier.”

Het bruiloftsfeest werd gevierd in het café. Het was de winter van ’63 en verschrikkelijk koud. Mevrouw Van Schaik droeg een witte satijnen jurk met verschillende laagjes kant. Het was een mooie dag en ze kan alle details navertellen. Het huwelijk werd gezegend met vijf kinderen. Drie meisjes en twee jongens. De jongste zoon Patrik kreeg een hersenvliesontsteking. Hij woont in een verzorgingshuis. Het echtpaar gaat vaak bij hem op bezoek. “Patrik zit goed op zijn plek. Hij heeft een bijzonder plekje ons hart.”

In totaal bestaat de familie Van Schaik inmiddels uit 32 personen. Er zijn 9 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen en daar zijn ze maar wat trots op. Vol trots laat mevrouw Van Schaik het fotoalbum zien dat een van haar kleinkinderen heeft gemaakt. Er staat een prachtige spreuk in die het huwelijk van het echtpaar mooi beschrijft: “Het leven samen is heel bijzonder, zoveel dat er gedeeld wordt met elkaar. Liefde, warmte en vertrouwen.”

Het geheim van een goed huwelijk is volgens het echtpaar: “Als je altijd druk bent heb je geen tijd om op elkaar te fitten. We hebben altijd alle lief en leed samen gedeeld en we kunnen niet zonder elkaar.”

Elvira Schenk