Montfoort SV’19 met tien man naar gelijkspel en ander voetbal

Sport

Montfoort SV’19 met tien man naar gelijkspel

Koploper Montfoort SV’19 speelde met 1-1 gelijk tegen nummer twee SDC Putten en behoudt de leiding. Op het moment dat de Montfoortse zaterdageersteklasser de overhand kreeg, maakte aanvoerder Don Mimpen bij een opstootje op het middenveld een hoofdbeweging richting tegenstander. De arbiter zag hier een kopstoot in en toonde Mimpen een rode kaart. Tot overmaat van ramp passeerde Mike van Oostrom kort daarna zijn eigen doelman Robin Vianen, die het onverwachtse schot verkeerd inschatte. Montfoort SV’19 herstelde zich na rust en wist via Van Oosterom langszij te komen. ,,Je voelt je knap rot na een eigen doelpunt,” merkte de verdediger na afloop op. ,,Gelukkig konden we de achterstand goed maken.”

Gert Kruys was trots op zijn team, dat er wekelijks in slaagt om vanaf minuut een tomeloze inzet te tonen. ,,De teamspirit is groot. Het is geen toeval dat we met deze spelwijze bovenaan staan,” merkte hij op.

IJFC slaat na rust toe

IJFC versloeg in Vianen na een doelpuntloze eerste helft Brederodes met 1-3. De IJsselsteinse subtopper kwam de tweede helft met opgestroopte mouwen de kleedkamer uit. Na de openingstreffer van Ruben van Rooijen die koppend een voorzet op maat van Rowan Mankes benutte, hield IJFC het initiatief. Na de onverwachte gelijkmaker haalde Luuk Linschoten direct daarna doeltreffend uit. In de slotfase besliste Vincent Griffioen, die voor rust al het aluminium testte, de wedstrijd na voorbereidend werk van Van Rooijen en Mankes met een fraaie treffer. IJFC rukt op naar de derde plaats met slechts een punt achterstand op VVIJ.

Benschop voelt zich benadeeld door arbiter

Benschop verloor in Loosdrecht met 2-0 van Victoria, dat van de scheidsrechter twee strafschoppen cadeau kreeg volgens Benschop-trainer Raymond van der Kort. ,,Voor een wedstrijdanalyse nemen we de wedstrijden die we spelen altijd op,” aldus van der Kort. ,,We hebben de beelden nagekeken of onze veronderstelling klopte. Bij de eerste elfmetertrap liep een verdediger van mij tegen een Loosdrechter op, die plots stopte en kermend naar de grond ging. Bij de tweede raakte de bal na een keihard voorzet iemand van ons die op een meter afstand stond. Dit was geen bewuste handsbal. Nog een twistpunt was de volgende situatie: Stan Griffioen brak in de slotfase uit en was op weg naar een mogelijke aansluitingstreffer, toen hij van achteren werd neergelegd. De arbiter gaf aan dat de bal gespeeld was. Griffioens bebloede been vroeg om een andere uitleg. De excuses van de tegenstander versterkten ons gevoel dat we echt benadeeld zijn.”

SPV’91 pakt ook zijn tweede strohalm

Hekkensluiter SPV’81 versloeg Stolwijk in eigen huis na een doelpuntloze eerste helft met 0-2 en droeg de rode lantaarn over aan de Stolkers. De thuisclub kreeg voor rust de betere kansen. Op de doellijn voorkwam een Polsbroeks been de openingstreffer. ,,We kregen nog meer kansen, maar de bal wilde er maar niet in,” vertelde de teleurgestelde Stolwijk-trainer Marco Lange.

,,Na rust grepen we onze kans,” zei een blije SPV-trainer René Eyra na afloop. ,De bal viel na een slecht weggewerkte voorzet van Sander Koolwijk voor de voeten van Twan Korevaar, die via de binnenkant van de paal raak schoot. Stolwijk had hier geen antwoord op. Toen Sander Koolwijk onze tweede treffer maakte, wist ik dat de tweede zege op rij binnen was. Het is een fijn gevoel, dat we niet meer onderaan staan.”

Cabauw loopt snel achter de feiten aan

Cabauw verloor in Gouda met 3-1 van de gelijknamige zaterdagvierdeklasser. Binnen tien minuten stond de thuisclub na onzorgvuldig Cabauws verdedigen met 2-0 voor. ,,Konden we meteen in de achtervolging,” merkt Cabauw-trainer Herman Verrips op. ,,Dat deden we naar behoren. Jeroen Hoppe maakte na rust snel de aansluitingstreffer, waarna we op jacht gingen naar de gelijkmaker. We waren lange tijd de bovenliggende partij, totdat we met tien man kwamen te staan. Gouda bracht de marge weer snel op twee. We staan er niet riant voor met slechts 9 punten uit dertien duels. We gaan er alles aan doen om te stijgen op de ranglijst.”

Linschoten pakt de punten tegen WDS

Linschoten versloeg WDS uit Waarder met 3-0 en nestelt zich steviger in het veilige linkerrijtje. Voor rust gebeurde er niet veel. Pas in de tweede helft kon de thuisclub afstand nemen. Daan Roozenboom bediende Sam da Cruz met een afgemeten voorzet, die Da Cruz verzilverde. Tot een kwartier voor tijd hield de stugge defensie van WDS stand. Da Cruz en Roozenboom ontweken de buitenspelval, waarna Roozenboom de marge vergrootte. Rueben Keereweer benutte in de slotfase een strafschop, nadat Sam da Cruz in het zestienmetergebied onreglementair was afgestopt.