• Een impressie van de nieuwe binnenruimte uit het voorlopige ontwerp.
• Een impressie van de nieuwe binnenruimte uit het voorlopige ontwerp. Foto: Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten

Presentatie ontwerp De Clinckhoeff in raadscommissie

Algemeen

IJSSELSTEIN • De leden van de commissie Ruimte van de IJsselsteinse gemeenteraad krijgen in hun eerstkomende vergadering een presentatie te zien van hoe de nieuwe Clinckhoeff er - mogelijk - uit komt te zien. Het is vooralsnog een voorlopig ontwerp.

Initiatiefnemer ontwikkelaar Rialto Ijsselstein BV werkt sinds 2022 met een architect van Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten aan de uitwerking van het plan voor het verouderde winkelcentrum in IJsselstein. Daarbij vindt regelmatig overleg plaats met, en worden keuzes voorgelegd aan de winkeliers, huurders en eigenaren van de winkelpanden. Ook vindt overleg plaats tussen gemeente, Rialto en woningcorporatie Cazas Wonen, waarin Provides is opgegaan, over het woningaandeel in het project

Doel van de presentatie is om de raadsleden op dit moment te voorzien van eenduidige en zelfde informatie, ook belangrijk als zij in contact komen met de winkeliers. 

Op 7 december 2022 heeft de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit - voorheen Welstand genoemd - het voorlopig ontwerp al goedgekeurd.

Na het voorlopig ontwerp volgt een uitwerking tot definitief ontwerp. Intussen is de gemeente gestart met de beoordeling van het voor-ontwerp bestemmingsplan met alle benodigde onderzoeken. De hoop is dat dit eind 2023/begin 2024 aan de gemeenteraad voor vaststelling kan worden aangeboden.

De vernieuwing van het IJsselsteinse winkelcentrum De Clinckhoeff is inmiddels al een jarenlang voortslepende kwestie aan te worden. De presentatie van het voorlopige ontwerp vindt plaats in de commissievergadering Ruimte van dinsdag 14 februari.

Voor wie ook nieuwsgierig is:

 Beeldmateriaal is opgenomen in de vergaderstukken.