Gratis cursussen digitale vaardigheden in de bibliotheek

ijsselstein • IJsselsteiners die willen leren omgaan met computers, internet en/of websites van de overheid kunnen zich weer aanmelden voor een gratis cursus in de Bibliotheek IJsselstein aan de Overtoom. Vanaf februari gaan er weer diverse cursussen van start op verschillende niveaus.  

Bij alle cursussen helpen deskundige vrijwilligers de deelnemers stap voor stap in het werken met en op de computer. Deelnemers werken daarbij op hun eigen tempo. Er zijn laptops aanwezig, maar een eigen laptop of tablet is handig, zodat er ook thuis geoefend kan worden.

Klik & Tik

Op donderdag 2 februari start er een nieuwe cursus Klik & Tik. In deze cursus van acht wekelijkse bijeenkomsten van 13.00 tot 15.00 uur leren deelnemers de basisbeginselen om zelfstandiger te kunnen werken op een computer. De cursus vindt wekelijks plaats. Onderwerpen die behandeld worden zijn het gebruiken van het internet en een zoekmachine, het invullen van digitale formulieren, e-mail versturen, bestanden downloaden en artikelen bestellen op het internet.

Veilig Online

Op donderdag 2 februari start ook de cursus Veilig Online. In deze cursus van vier wekelijkse bijeenkomsten van 15.00 tot 17.00 uur leren deelnemers met behulp van de zeven gouden regels waar zij op moeten letten om veilig op het internet te zijn. Deelnemers leren hoe je (on)veilige websites herkent, hoe je sterke wachtwoorden kiest en waar je op moet letten als je online betaalt.

Digisterker

Op donderdag 2 maart start de cursus Digisterker. In deze cursus van vier wekelijkse bijeenkomsten leren de deelnemers hoe zij zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen. De cursist leert om steeds meer zelf via internet te regelen. Hoe kun je informatie vinden bij de overheid? Maar bijvoorbeeld ook hoe je een paspoort aanvraagt bij de gemeente of zorgtoeslag bij de Belastingdienst. Ook MijnOverheid en de Berichtenbox komen aan bod.

Informatie

Elke cursus start bij voldoende aanmeldingen. Is de cursus vol, dan is plaatsing op de wachtlijst mogelijk. Voor meer informatie en inschrijven kunnen belangstellenden terecht bij Mohammed el Maghraoui, coördinator van het Taalhuis Bibliotheek IJsselstein, via telefoon 06-13357302.