'Werkmaatje' in IJsselstein en Lopik

ijsselstein/lopik • De gemeenten IJsselstein en Lopik starten gezamenlijk een project Werkmaatje om werkzoekenden te koppelen aan coaches. Tips en begeleiding van de coaches moeten de werkzoekende een grotere kans bieden op het vinden en behouden van werk.

De beoogde coaches zijn professionals uit de gemeenschap met goed zicht op wat er gevraagd wordt van werknemers. Het kunnen ondernemers zijn, voorzitters van een vereniging of stichting, leidinggevenden of HR professionals in een bedrijf. De wethouders Eveline Schell van IJsselstein en Jan Vente van Lopik hebben zich al als coach aangemeld. Om het project te doen slagen zijn echter meer coaches nodig. Zij krijgen de kans om hun netwerk te versterken tijdens zes wekelijkse intervisiebijeenkomsten. Hier staan zij in contact met elkaar en delen ze hun tips en ervaringen. 

Ook werkzoekenden kunnen zich aanmelden, met name mensen die moeite hebben met het vinden van werk en willen praten met een coach over het vinden van passend werk. Ook zij hebben onderling contact tijdens bijeenkomsten waarin zij met elkaar kunnen delen wat ze hebben geleerd en bereikt. Op dinsdag 14 februari is er een bijeenkomst voor de werkzoekenden waar zij informatie krijgen over wat er van hun verwacht wordt en wat zij kunnen verwachten van het project. 

Zowel werkzoekenden als aanstaande coaches kunnen zich melden via maatjesproject@wil-lekstroom.nl. Informatie staat op www.ijsselstein.nl onder Werkmaatje.