donderdag 2 februari

De Kerk is Open
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor een kopje koffie of thee drinken, puzzelen, sjoelen of gewoon kletsen. Of een kaarsje aansteken in het Stiltecentrum en een moment tot rust komen. Er zijn altijd wel mensen om bij aan te sluiten.

Spelavond 't Wilgegat
19:30 Willige Langerak, Buurthuis ’t Wilgegat
Gezellig klaverjassen, rummikubben of biljarten. Het klaverjassen en biljarten begint om 19.30 uur, het rummikubben om 20.00 uur. Uitslag 19 januari: bij het rummikubben won Jan Jonas met 16 strafpunten en bij het klaverjassen Corrie de Hoop met 5.147 punten. Nieuwe deelnemers welkom.

Dementie en leefstijl
19:30-21:00 Montfoort, zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4
Maandelijkse informatieavond ontmoetingscentrum ’t Bakkershuis in zalencentrum Sint Joseph. Het thema is: Dementie en leefstijl. Freek Gillissen, voormalig verpleegkundig consulent bij het Alzheimercentrum Amsterdam vertelt over hoe kleine veranderingen tot een gezondere leefstijl kunnen leiden, ook belangrijk voor mensen met dementie. Inloop vanaf 19.00 uur. Toegang gratis, donaties welkom.

Kasper van Kooten: Van Kooten en de beat
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Muzikant, cabaretier, acteur en schrijver Kasper van Kooten brengt een swingende en openhartige vertelling over liefde, familie en een onverzadigbare behoefte aan muziek. Ondersteund door foto-, video- en audiomateriaal en een muzikale vriend. Prijs: 21,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

vrijdag 3 februari

BoekStart Voorleespret
10:00-10:45 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 3
Samen bezig zijn voor volwassene en kind met voorlezen, liedjes en spelletjes. Deze keer staat het voorlezen in het teken van De Nationale Voorleesdagen. Centraal staat het verhaal uit het prentenboek van het jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Vooral geschikt voor kinderen van 2-4 jaar, maar ook jongere kinderen welkom. Meedoen is gratis, aanmelden niet nodig.

HUIS 10 warm welkom
10:30-12:00 IJsselstein, Huis 10, Doelenstraat 10
Warme plek met ruimte voor ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek en omzien naar elkaar. Er is ook creatief materiaal. Gratis koffie en thee. Loop gerust binnen. Elke vrijdagochtend. Aanmelden is niet nodig. Info: 06 48579837.

Gebed voor de stad
19:30-20:00 IJsselstein, ZOlekker, Doelenstraat 2
Iedereen welkom om te bidden voor de stad IJsselstein: voor onder meer de zorg, scholen, de ondernemingen, het bestuur, de vluchtelingen. Zelf gebedspunten indienen mogelijk.

Lotte Velvet: Underground
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Lotte Velvet won in 2020 met ‘Ondergrond’ de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Met muziek, poëzie en grappige scènes geeft zij een stem aan mensen die ook worstelen met de wereld en controle proberen te houden over veranderende omstandigheden. Ze wordt begeleid door toetsenist Serge Dusault. Prijs: 19 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

Compagniesbar / Veteranen Café
20:00 IJsselstein, KPJ De Deel, Panoven 10A
Elke eerste vrijdag van de maand Compagniesbar/Veteranencafé in KPJ de Deel in IJsselstein. Daarnaast geregeld lezingen en andere activiteiten. Voor veteranen jong en oud, hun familie en overige belangstellenden.

zaterdag 4 februari

Open ochtend Hospice de Mantelmeeuw
10:00-12:00 Woerden, Hospice De Mantelmeeuw, Meeuwenlaan 14
Voor iedereen die belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk in het Hospice en/of bij terminaal zieke mensen in de thuissituatie, of die zich wil laten informeren over de zorgmogelijkheden. Aanmelden niet nodig. Informatie: www.demantelmeeuw.nl.

Middagje IJsselstein, half uurtje Bach
15:30 IJsselstein, Oude Sint Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2
Door stadsorganist Gerrit Christiaan de Gier en Vocaal ensemble Good Company onder leiding van Douwe Evert Dijkstra. Toegang vrij; collecte.

Blue Monday Pink Floyd Tribute Night UITVERKOCHT!
20:00-22:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
De negenkoppige IJsselsteinse rockformatie Blue Monday brengt een tribute aan de legendarische muziek van Pink Floyd. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn te reserveren via www.theaterpantalone.nl

Edsilia Rombley: In Balans
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Met haar 25-jarig jubileum keert Edsilia Rombley terug in de theaters met haar nieuwe tour: ‘In Balans’ Op eigen wijze brengt zij met haar all-female band bestaande pop-soulnummers en nieuwe muziek tijdens een intieme avond met persoonlijke anekdotes en humor. Prijs: 29 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

zondag 5 februari

Céline Janssen: 'Opera voor dummies'
14:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Sopraan Céline Janssen toont in ‘Opera voor Dummies’ aan dat opera hartstikke hip en toegankelijk is. Niet stoffig, maar sexy, grappig en ontroerend. Door opera, jazz, pop en rock te combineren en bekende nummers te ‘ver-opera-en’, maakt ze opera voor een breed publiek toegankelijk. Prijs: 17,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

Smartlappenfestival
15:30-21:00 Cabauw, Café In 't Witte Paard, Cabauwsekade 42
Hij is er weer: het al bekende smartlappenfestival. Met medewerking van het Weteringkoor uit Cabauw en het duo Marijke en die Kale met vele meezingers. Zie ook: www.inhetwittepaard.nl.

dinsdag 7 februari

SAMENdoen in Cabauw
10:00-15:00 Cabauw, Pastorie St Jacobuskerk, Cabauwsekade 53
SAMENdoen! biedt iedere dinsdag de mogelijkheid voor jonge en oudere senioren om elkaar te treffen voor koffie, een praatje en allerlei activiteiten. Ook eigen ideeën  mogelijk. Voor informatie en aanmelding: www.samendoencabauw.nl of bij de coördinatoren Mirjam de Keijzer, tel. 06-36 294074 of sjaakmirjam@outlook.com; Ellen Hendrik: tel. 06-441226 06 of ellhendrik@gmail.com

KBO spellenmiddag
13:00-16:30 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
KBO Spellenmiddag met klaverjassen, Mahjong, Rummikub. Zaal open 13.00 uur. Entree 2,50 euro. Aanmelding vooraf is niet nodig.

woensdag 8 februari

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7
Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.

Oudercafé IJsselstein
10:00-11:30 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Gezellig samenkomen in een ongedwongen sfeer om te praten over het ouderschap en alle mooie momenten maar ook uitdagingen. Over borstvoeding, kunstvoeding, slapen, onrust, dragen en de ontwikkeling van je kind. Koffie en thee staan klaar. Toegang gratis. Elke tweede woensdag van de maand.

Lunchen met de Zonnebloem
11:30-13:00 IJsselstein, bij ROC Nieuwegein
Gezellig lunchen met een kleine groep gasten Zonnebloem IJsselstein en vrijwilligers bij ROC Nieuwegein. Kosten 15 euro per persoon. Voor vervoer wordt gezorgd. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bijdrage per activiteit. Aanmelden via email zonnebloemijsselstein@gmail.com of telefoon 06-31952072.

donderdag 9 februari

oldenhermans: fckd!
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
FCKD! is een klimaatcomedy om groene vingers bij af te likken. Tot de tanden toe bewapend met humor gaan ze de strijd aan met global warming. Mos-verzamelhipsters, doorgeslagen Co2 junkies en ook zijzelf belanden in een onmogelijke kluwen. Prijs: 17,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

vrijdag 10 februari

KBO Vrijdagmiddagborrel
16:00-17:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Vrijdagmiddagborrel bij de KBO in het theatercafé van het Fulco. Dit is niet alleen voor leden, dus neem gerust familie, vrienden of buren mee. Consumpties voor eigen rekening. Met live piano- en gitaarmuziek.

zaterdag 11 februari

Knijperactie IJsselveld-Oost
09:45-12:00 IJsselstein, WIC, Kameraplein 73
De knijperploeg IJsselveld-Oost gaat weer zwerfvuil opruimen in de hele wijk. Om 09.45 uur samen koffie (of thee) drinken. Start om 10.00 uur. De knijperploeg verzamelt iedere maand heel wat kilo's afval.

zondag 12 februari

Ademwerk met The Barefoot Dutchman
13:00-15:00 IJsselstein, Tanith Yogastudio, Havenstraat 20
Een ademwerk-sessie waarbij stress, emotie en trauma los geschud kunnen worden om meer verlichting of inzicht te bereiken. Door Anton Nootenboom, The Barefoot Dutchman, de eerste persoon ooit die op blote voeten naar het base camp van Mount Everest is gelopen en blootvoets dwars door Australië liep om aandacht te vragen voor de mentale gezondheid van de man. Voor meer informatie en aanmelden: zie www.tanith.nl.

Huiskamerconcert in Franse sfeer
15:00 Lopik, boerderij familie Stigter, Graafdijk 86Stichting Kunst & Cultuur Lopik organiseert een huiskamerconcert in Franse sferen met in de hoofdrol 'Solune à deux'. Zangeres en zangdocent Mony Wouters en pianiste en componiste Laetitia van Krieken gaan op zoek naar vergeten pareltjes in de chansons uit het begin van de 20ste eeuw. Met chansons van Piaf en Barbara en vele anderen. Kosten: 15 euro, inclusief consumpties, te betalen bij binnenkomst. Inloop vanaf 14.30 uur. Het concert is uitverkocht, maar opgeven voor de reservelijst kan via dienyscheffer@outlook.com.

maandag 13 februari

KBO Muzikale Notenmix
10:45-12:15 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342Voor liefhebbers van - klassieke- muziek. Deze keer: Rachmaninov, een jubilerende componist, dus leuk om zijn leven en werk nader te belichten. Entree 4 euro, exclusief koffie of thee. Informatie: e-mail communicatiekbo@kpnmail.nl of per telefoon 06-8112 8901.

dinsdag 14 februari

SAMENdoen in Cabauw
10:00-15:00 Cabauw, Pastorie St Jacobuskerk, Cabauwsekade 53SAMENdoen! biedt iedere dinsdag de mogelijkheid voor jonge en oudere senioren om elkaar te treffen in de pastorie van Cabauw, voor koffie, een praatje en allerlei activiteiten om aan mee te doen. Dit kan zijn: kaarten, wandelen, tuinieren, iets creatiefs of cultureels, schilderen of meditatie Ook eigen ideeën zijn mogelijk. Voor meer informatie en aanmelding: www.samendoencabauw.nl of bij de coördinatoren Mirjam de Keijzer, tel. 06-36 294074 of sjaakmirjam@outlook.com; Ellen Hendrik: tel. 06-441226 06 of ellhendrik@gmail.com

woensdag 15 februari

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.

Maaltijd Eetsaam IJsselstein
Eetsaam IJsselstein organiseert 1x per twee weken een maaltijd in Zolekker, Doelenstraat 12.Mensen die weinig te besteden hebben of die graag eens met anderen gezellig willen eten ipv alleen te eten zijn welkom. De kosten zijn €2,-. Opgeven bij EetsaamIJsselstein@gmail.com of 06 16138947

donderdag 16 februari

De Kerk is Open
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor een kopje koffie of thee drinken, puzzelen, sjoelen of gewoon kletsen. Of een kaarsje aansteken in het Stiltecentrum en een moment tot rust komen. Er zijn altijd wel mensen om bij aan te sluiten. Heeft u behoefte aan een pastoraal gesprek of wilt u eens doorpraten over dingen die u bezig houden? Meldt dat bij een van de gastheren/vrouwen. Zij kunnen een afspraak regelen.

vrijdag 17 februari

Digi Café Linschoten
13:30-16:00 Linschoten, Huis van Ervaring, Laan van Rapijnen 36 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke derde vrijdag van de maand.

zaterdag 18 februari

Undercover - Rauw en puur als de Stones
20:00-22:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Undercover speelt op hartstochtelijke wijze de nummers van The Rolling Stones. Rauw en puur. Al ruim 35 jaar toert de band langs bekende en minder bekende podia in Nederland en België. Naast de grote hits als Satisfaction, Angie, Sympathy for the devil, Paint it black en nog vele andere bekende titels speelt Undercover ook minder bekende nummers zoals bTime Waits for no one of Can’t you hear me knocking. Kaarten kosten 15 euro en zijn te reserveren via www.theaterpantalone.nl

dinsdag 21 februari

SAMENdoen in Cabauw
10:00-15:00 Cabauw, Pastorie St Jacobuskerk, Cabauwsekade 53SAMENdoen! biedt iedere dinsdag de mogelijkheid voor jonge en oudere senioren om elkaar te treffen in de pastorie van Cabauw, voor koffie, een praatje en allerlei activiteiten om aan mee te doen. Dit kan zijn: kaarten, wandelen, tuinieren, iets creatiefs of cultureels, schilderen of meditatie Ook eigen ideeën zijn mogelijk. Voor meer informatie en aanmelding: www.samendoencabauw.nl of bij de coördinatoren Mirjam de Keijzer, tel. 06-36 294074 of sjaakmirjam@outlook.com; Ellen Hendrik: tel. 06-441226 06 of ellhendrik@gmail.com

woensdag 22 februari

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.

donderdag 23 februari

De Kerk is Open
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor een kopje koffie of thee drinken, puzzelen, sjoelen of gewoon kletsen. Of een kaarsje aansteken in het Stiltecentrum en een moment tot rust komen. Er zijn altijd wel mensen om bij aan te sluiten. Heeft u behoefte aan een pastoraal gesprek of wilt u eens doorpraten over dingen die u bezig houden? Meldt dat bij een van de gastheren/vrouwen. Zij kunnen een afspraak regelen.

dinsdag 28 februari

SAMENdoen in Cabauw
10:00-15:00 Cabauw, Pastorie St Jacobuskerk, Cabauwsekade 53SAMENdoen! biedt iedere dinsdag de mogelijkheid voor jonge en oudere senioren om elkaar te treffen in de pastorie van Cabauw, voor koffie, een praatje en allerlei activiteiten om aan mee te doen. Dit kan zijn: kaarten, wandelen, tuinieren, iets creatiefs of cultureels, schilderen of meditatie Ook eigen ideeën zijn mogelijk. Voor meer informatie en aanmelding: www.samendoencabauw.nl of bij de coördinatoren Mirjam de Keijzer, tel. 06-36 294074 of sjaakmirjam@outlook.com; Ellen Hendrik: tel. 06-441226 06 of ellhendrik@gmail.com

woensdag 1 maart

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.

donderdag 2 maart

De Kerk is Open
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor een kopje koffie of thee drinken, puzzelen, sjoelen of gewoon kletsen. Of een kaarsje aansteken in het Stiltecentrum en een moment tot rust komen. Er zijn altijd wel mensen om bij aan te sluiten. Heeft u behoefte aan een pastoraal gesprek of wilt u eens doorpraten over dingen die u bezig houden? Meldt dat bij een van de gastheren/vrouwen. Zij kunnen een afspraak regelen.

vrijdag 3 maart

Gebed voor de stad
19:30-20:00 IJsselstein, ZOlekker, Doelenstraat 2Iedereen is welkom om te bidden voor de stad IJsselstein: voor onder meer de zorg, scholen, de ondernemingen, het bestuur, de vluchtelingen. Zelf gebedspunten indienen mogelijk.

zaterdag 4 maart

Middagje IJsselstein, half uurtje Bach
15:30 IJsselstein, Oude Sint Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2Door stadsorganist Gerrit Christiaan de Gier en Jantine Woudstra, sopraan. Toegang vrij; collecte.

Verteldiner: Aan tafel met Charles Dickens
18:00-21:00 Montfoort, Zalencentrum St. Jospeh, Heiliglevenstraat 4Rasvertellers Janneke Tanja en Frank Belt brengen bekende en minder bekende verhalen van Dickens tot leven. Maurits Boreel tovert daarbij een magisch klanklandschap uit zijn viool. De kok van dienst zorgt aan de hand van het kookboek van Josephine Leeuwenhek voor een smakelijk driegangendiner tijdens de voorstelling. Toegang inclusief diner 42,50 euo, exclusief drankjes. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

woensdag 8 maart

Oudercafé IJsselstein
10:00-11:30 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342Het Oudercafé in IJsselstein is weer van start. Gezellig samenkomen in een ongedwongen sfeer om met elkaar te praten over het ouderschap en alle mooie momenten maar ook uitdagingen die daarbij horen. Over borstvoeding, kunstvoeding, slapen, onrust, dragen en de ontwikkeling van je kind. Koffie en thee staan klaar. Toegang gratis. Elke tweede woensdag van de maand.

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.

donderdag 9 maart

De Kerk is Open
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk open voor een kopje koffie of thee drinken, puzzelen, sjoelen of gewoon kletsen. Of een kaarsje aansteken in het Stiltecentrum en een moment tot rust komen. Er zijn altijd wel mensen om bij aan te sluiten. Heeft u behoefte aan een pastoraal gesprek of wilt u eens doorpraten over dingen die u bezig houden? Meldt dat bij een van de gastheren/vrouwen. Zij kunnen een afspraak regelen.

vrijdag 17 maart

Digi Café Linschoten
13:30-16:00 Linschoten, Huis van Ervaring, Laan van Rapijnen 36 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke derde vrijdag van de maand.

zondag 19 maart

Tosca Niterink & Anita Janssen
15:00-17:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat b4De theatervoorstelling 'De poncho must go on' met de jongste avonturen van de uitgetamponeerde maar onvermoeibare en altijd vrolijke globetrotters Tosca Niterink & Anita Janssen. Met een geheel verzorgde busreis naar Tjernobyl, een bezoekje aan het Penispark in Zuid Korea, het blauwe huis in Mexico of een woelige nacht in een kapiteinshut, niets is hen te dol. De hilarische verhalen worden gelardeerd met al even komische filmbeelden. Tosca Niterink werd in Nederland wereldberoemd met haar rol als Thea in de legendarische VPRO-TV-serie Theo & Thea. Met Arjan Ederveen maakte zij Kreatief met Kurk. Anita Janssen werkt als fotograaf voor de Achterpagina van NRC, is interviewer voor Het Parool en documentaire maker/camerajournalist. Toegang 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl