Over Stichting Pelita

Tijdens de Indische avond in Linschoten was ook Stichting Pelita vertegenwoordigd. Stichting Pelita zet zich in voor mensen uit voormalig Nederlands-Indië die na afloop van de Tweede Wereldoorlog, de gewelddadige Bersiap of vanwege de Indonesische onafhankelijkheid naar Nederland vertrokken. Grof geschat gaat het volgens de stichting om 300.000 Indische Nederlanders en 12.000 Molukkers. De naam Pelita verwijst naar een olielampje dat in de tropische nachten vaak langs onverlichte wegen en op berghellingen als lichtbaken diende.
Pelita neemt de sociale, culturele en historische context als uitgangspunt van haar hulp- en dienstverlening om maatwerk mogelijk te maken, zoals die past bij een brede Indische welzijnsinstelling.
Pelita biedt advies op het terrein van welzijn en zorg en verwijst waar nodig naar maatschappelijk werk of andere vormen van hulp- en dienstverlening, binnen of buiten Pelita. De collectieve dienstverlening is gericht op het bevorderen van onderling contact en het tijdig signaleren van mogelijke hulpvragen via diverse ontmoetingsbijeenkomsten in het hele land.

q www.pelita.nl