Musical door Linfano met basisscholen

linschoten • Muziekvereniging Linfano brengt in samenwerking met de Linschotense basisscholen de musical 'Wieger wordt wakker' ten gehore. Doel van het project is de kinderen op een vernieuwende manier kennis te laten maken met de instrumenten van de fanfare en de veelzijdige muziek. 

Muziekvereniging Linfano is zelf gestart met het schoolproject. Vincent Verhage, muziekdocent bij Linfano, geeft een zestal weken les aan de leerlingen van groep 5 en 6 van de Timotheüsschool en OBS Prins Claus in Linschoten. Ter afsluiting van dit project zullen de kinderen samen met het orkest van Linfano de voorstelling zelf uitvoeren.

De voorstelling heeft een educatief karakter, legt Vincent Verhage uit: “Het verhaal gaat over het jongetje Wieger, hij ligt in bed en is aan het dromen over welk instrument hij wil bespelen. Het is lastig om te kiezen, want alles lijkt even leuk. Het muziekstuk voert muzikant en luisteraar langs de verschillende muziekstijlen. De kinderen zingen of spelen op verschillende instrumenten mee met de stukken en de fanfare begeleidt hen daarbij.”

Het verhaal van Wieger wordt verteld door Greetje de Jongh. Zij heeft jarenlang bij Linfano gespeeld en blijft graag op deze manier betrokken bij de vereniging. 

De uitvoeringen vinden plaats in De Brede Vaart op zaterdag 11 februari om 12.30 uur voor leerlingen van de Timotheüsschool en om 14.00 uur voor leerlingen van OBS Prins Claus. Alle ouders, familie en overige belangstellenden zijn welkom.