Lopik deze keer gastheer jaarlijkse jumelage

lopik • De jaarlijkse uitwisseling in het kader van de jumelage tussen Lopik, het Italiaanse Sarsina, het Duitse Grebenstein en het Franse Lezoux vindt dit jaar plaats in Lopik zelf. Om alle buitenlandse gasten onderdak te bieden zoekt de organiserende Stichting Jumelage daarom gastgezinnen. De jeugd gaat dit jaar naar Grebenstein.

De uitwisseling vindt jaarlijks plaats in een andere deelnemende gemeente. Vorige jaar vond de uitwisseling voor volwassenen plaats in Lezoux. Dit jaar is het de beurt aan Lopik. De stichting zoekt hiervoor gastgezinnen die zich nauw betrokken voelen bij de jumelage en binnen de gemeente Lopik slaapgelegenheid kunnen bieden aan de gasten uit Frankrijk, Duitsland en Italië gedurende de periode van donderdag 29 juni tot en met maandag 3 juli.

Meer informatie voor belangstellende gastgezinnen is te vinden op de site van de stichting: www.jumelagelopik.nl. Aanmelden is ook al mogelijk. Meer informatie verschaft ook de familie C. Boele, Europasingel 9, 3411BL Lopik, telefoon 0348-551809.

Jongeren

De jongerenuitwisseling tussen de vier gemeenten zal dit jaar plaats vinden in Grebenstein in de periode van maandag 31 juli tot en met zondag 6 augustus. De deelname vanuit de gemeente Lopik zal hier bestaan uit vijftien deelnemers in de leeftijd van 14 tot en met18 jaar. Indien blijkt dat meer dan vijftien jongeren zich hiervoor aanmelden, zal de deelnemerslijst door middel van loting worden vastgesteld. Ook de andere plaatsen Lezoux en Sarsina sturen een afvaardiging. 

Jongeren kunnen zich opgeven voor de reis tot en met zondag 30 april via de website van de Stichting Jumelage Lopik onder 'Aanmelden uitwisseling Grebenstein'.

q www.jumelagelopik.nl