Project Eetsaam slaat aan

ijsselstein • Het initiatief Eetsaam IJsselstein slaat aan. Inmiddels is zes keer een maaltijd geserveerd aan mensen uit IJsselstein. Bij de start op 23 november waren dertien gasten aanwezig en dat aantal is gegroeid naar 22 gasten.

Het doel is om mensen te bereiken die weinig te besteden hebben en mensen die wel eens gezellig met anderen willen eten in plaats van alleen. De gasten dragen zelf 2 euro bij, de rest komt uit bijdragen vanuit verschillende kerken. Inmiddels doen er zeventien vrijwilligers mee met het bedenken van recepten, inkopen, koken, bedienen en schoonmaken. Dat zijn zowel vrijwilligers uit verschillende kerken als mensen die niet gebonden zijn aan een kerk. Eetsaam kan gebruik maken van de ruimte van ZOlekker aan de Doelenstraat 12. ''De ruimte is niet echt geschikt voor het bereiden van warme maaltijden, maar onze koks zijn heel creatief.''
Eetsaam IJsselstein is dankbaar voor de financiële steun van Geloof in IJsselstein, de Hervormde gemeente en de Caritas. De mensen dragen zelf ook bij aan de maaltijd. Met dit project wil het Interkerkelijk Overleg IJsselstein (IKO) een mooie en zinvolle bijdrage leveren aan de stad.