• Peter Gruters bij de nieuwe verlichting.
• Peter Gruters bij de nieuwe verlichting. Foto: Elvira Schenk

LED-licht cadeau voor Stadsmuseum De Knoperij

Algemeen

MONTFOORT • Het Montfoortse stadsmuseum De Knoperij is blij verrast met een gulle gift: energiezuinige LED-roosterarmaturen.

In het plafond van het museum en toeristisch informatiepunt bevonden zich nog energievretende oude armaturen, die voor een flinke energierekening zorgden. Het Montfoortse bedrijf Spaapen bedacht in samenwerking met het eveneens Montfoortse Van den Pol Elektrotechniek een duurzame en energiezuinige oplossing in de vorm van LED-verlichting. 

Peter Gruters meldt namens de Stichting Oud Montfoort superblij te zijn met deze schenking. ‘’Weer een Montfoorts bedrijf dat ons steunt met raad én daad. Deze nieuwe armaturen zijn niet alleen 70% energiezuiniger, maar geven ook nog eens een heel ander licht, een warme kleur die fantastisch bij ons interieur past.”

Bart Spaapen: “Wij zijn een echt Montfoorts bedrijf en houden ons bezig met innovatieve hoogstaande lichtoplossingen. Wij wilden het museum graag helpen met hun energierekening en voor een kwalitatief fraaie oplossing zorgen. Ik hoop dat het museum er heel veel jaren plezier van mag hebben.” 

De huidige tentoonstelling over het Antonius en de ouderen- en wezenzorg in Montfoort wordt binnenkort opgevolgd door een nieuwe expositie: ‘Verdwenen winkels’.