Proefles toneel voor schoolkinderen

ijsselstein • Kinderen die op de basisschool zitten en graag willen leren toneelspelen kunnen op de dinsdagmiddagen 17 en 24 januari een gratis proefles volgen bij Theaterstichting Kwibus in Theater Pantalone in IJsselstein. Het is mogelijk een enkele middag mee te doen of allebei om te kijken of het leuk is. De lessen worden gegeven door een professionele docent en zijn op dinsdagmiddag van 14.45 tot 15.45 uur. Aanmelden kan via www.kwibus.nl.


Themaochtend over oude sieraden

linschoten • Op uitnodiging van de Vereniging Oud-Linschoten geeft kunsthistoricus Gemke W.M. Jager zaterdag 14 januari een lezing over oude Nederlands zilveren streeksieraden, de karakteristieke onderdelen van het sieraad en specifieke technieken. Zij is oud-directeur van het Zilvermuseum in Schoonhoven en verricht op dit moment ook taxaties van zilveren gebruiksvoorwerpen. Bezoekers zijn welkom voor koffie vanaf 10.00 uur in Dorpshuis De Vaart aan het Burgemeester De Geusplein in Linschoten. De lezing begint om 10.30 uur. De toegang is gratis.


Spreekuur voor Oekraïners

montfoort •  Vluchtelingenwerk heeft elke woensdag van 14.00 tot 16.00 uur in Montfoort een spreekuur speciaal voor Oekraïners. Zij kunnen er terecht met vragen over bijvoorbeeld verzekeringen, toeslagen, bankzaken, werk en hun rechten in Nederland. Ook gastgezinnen kunnen hier met vragen terecht. Het spreekuur wordt gehouden in het Huis van Montfoort annex gemeentehuis aan het  Kasteelplein 5. Melden kan bij de balie. Een afspraak is niet nodig.


Bert Potuyt nieuwe trainer van Cabauw

cabauw • Bert Potuyt is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van zaterdagvierdeklasser Cabauw. Potuyt, die recent op non-actief werd gesteld door Dilettant, volgt bij Cabauw Herman Verrips op. Krimpenerwaarder Bert Potuyt was eerder trainer van Schoonhoven, Stolwijk, Bergambacht en RVC’33. In zijn actieve carrière stond hij onder de lat bij onder meer Feyenoord en Sparta.


Schaatszilver voor Evi de Ruijter

polsbroek/heerenveen • Evi de Ruijter uit Polsbroek eindigde zaterdag in Heerenveen op het kunstijs van Thialf tijdens de European Youth Countrymatch als tweede op de 1500 meter. De 15-jarige schaatsster reed deze afstand in een nieuw persoonlijk record van 2.08,73 minuten. De wedstrijd vormde de afsluiting van een vier dagen durende stage. Ruim 70 B- en C-junioren uitzeven landen kwamen vanaf 4 januari met hun langebaancoaches bijeen om samen te trainen. Aankomend weekeinde neemt Evi de Ruijter in haar leeftijdsklasse deel aan het NK in Groningen.