donderdag 12 januari

Nabil: Absurd
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Nabil is een veelzijdige theatermaker. Hij speelt piano, zingt, beatboxt, maakt gevatte grappen en zet typetjes neer. Na ‘Tijdmachine’ en ‘Monopoly’ vraagt hij zichzelf in zijn derde programma ‘Absurd’ af of hij de normale man is in de gekke wereld of andersom? Een programma met grappige observaties, herkenbaarheid, irritaties en blinde vlekken. Prijs: 21 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

vrijdag 13 januari

HUIS 10 iedere vrijdagochtend een warm welkom
10:30-12:00 IJsselstein, Huis 10, Doelenstraat 10
Warme plek in het centrum van IJsselstein met ruimte voor ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek en omzien naar elkaar. Er is ook creatief materiaal. Gratis koffie en thee. Huis 10 is er voor iedereen. Loop gerust binnen. Elke vrijdagochtend. Aanmelden is niet nodig. Info: 06 48579837.

KBO Vrijdagmiddagborrel
16:00-17:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
KBO Vrijdagmiddagborrel in het theatercafé van het Fulco. Niet alleen voor leden, dus neem gerust familie, vrienden of buren mee. Consumpties voor eigen rekening. De middag wordt opgeluisterd met live piano- en gitaarmuziek.

Gelukzoekers op Sumatra
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Na 'De Tolk van Java' en 'Lichter dan ik' volgt opnieuw een voorstelling die de onderbelichte kant van de Nederlandse koloniale bezetting van Indonesië toont. Geïnspireerd op de in die tijd scandaleuze romans van Madelon Székely-Lulofs duikt Gelukzoekers op Sumatra in een geschiedenis vol ongelijkheid, repressie en verstikkende beloftes van rijkdom. Met onder anderen Stefan Rokebrand en Tara Hetharia. Prijs: 28 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

zaterdag 14 januari

Themaochtend oude Nederlandse sieraden
10:30-12:00 Linschoten, Dorpshuis De Vaart, Burgemeester De Geusplein
Lezing bij Vereniging Oud-Linschoten door Gemke W.M. Jager, kunsthistoricus en oud-directeur van het Zilvermuseum Schoonhoven. Over oude Nederlandse zilveren streeksieraden, de karakteristieke onderdelen van het sieraad en specifieke technieken. Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar. Toegang is gratis. Informatie: www.oud-linschoten.nl

Opruimactie No Plastic Runner
11.00-13:00 IJsselstein, vanaf Jansen Schilders bv, Swammerdamweg 10
Iedereen kan meedoen met een Nieuwjaars Plogging georganiseerd door No Plastic Runner Erik Wierstra. Doel is IJsselstein van zoveel mogelijk zwerfvuil te ontdoen. Deelnemers kunnen zich melden om 11.00 uur bij Jansen Schilders aan de Swammerdamweg 10. Voor materialen, hapjes en drankjes en ook gezelligheid wordt gezorgd. De actie duurt tot 13.00 uur.

Erwtensoepavond in D'Ouwe School
17:00 Lopikerkapel, Buurthuis D’Ouwe School Als vanouds erwtensoep eten in Lopkerkapel. Om 16.00 uur gaan de deuren van het buurthuis open, vanaf 17.00 uur kan de erwtensoep genuttigd worden. Deze soep kost niets. Wel is er een bus voor een vrijwillige bijdrage voor een nieuwe vloer in de kleine zaal van het buurthuis. ''Hopelijk mogen we vele mensen verwelkomen op deze gezellige avond!'' Uiteraard is de ‘gewone’ keuken ook open, evenals de bar.

zondag 15 januari

De Regels van Floor (8+)
13:00 en 16:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Familievoorstelling naar de boekenreeks van Marjon Hoffman en de bekroonde televisieserie. De 11-jarige Floor gaat na de zomervakantie naar de middelbare school, samen met haar beste vriendin Margreet. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Maar dan heeft haar vader een verrassing. Prijs inclusief alcoholvrije cocktail. Entree: 25 euro. Twee voorstellingen. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl.

Kindermiddag 'De Vergeten Verjaardag van de Koning'
15:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstaart 4
Kindermiddag bij Cultureel Montfoort. Theatralala speelt 'De Vergeten Verjaardag van de Koning'. De Koning is jarig. Maar weet zijn dochter, de prinses, dit eigenlijk wel ? Zal er een verjaardag gepland zijn ? De Koning hoopt het maar. De Prinses doet net alsof ze het vergeten is, maar gaat samen met de kinderen een fantastisch feest organiseren, vol met ballonnen, slingers, taart en een mooi cadeau. Zou het haar lukken om dit geheim te houden? Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Toegang 7,50 euro. Kaarten en informatie via www.cultureelmontfoort.nl.

dinsdag 17 januari

SAMENdoen in Cabauw
10:00-15:00 Cabauw, Pastorie St Jacobuskerk, Cabauwsekade 53
SAMENdoen! biedt iedere dinsdag de mogelijkheid voor jonge en oudere senioren om elkaar te treffen in de pastorie van Cabauw, voor koffie, een praatje en allerlei activiteiten om aan mee te doen. Dit kan zijn: kaarten, wandelen, tuinieren, iets creatiefs of cultureels, schilderen of meditatie Ook eigen ideeën zijn mogelijk. Voor meer informatie en aanmelding: www.samendoencabauw.nl of bij de coördinatoren Mirjam de Keijzer, tel. 06-36 294074 of sjaakmirjam@outlook.com; Ellen Hendrik: tel. 06-441226 06 of ellhendrik@gmail.com

Wandelen met de KBO
10:30-12:00 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3
Elke dinsdagmorgen wandelen en een frisse neus halen. Vertrek om exact 10.30 uur vanaf het Fulcotheater. Onderweg of na afloop een kopje koffie voor eigen rekening. Het gaat niet om het aantal kilometers, maar om de gezelligheid. Aanmelden vooraf is niet nodig. Introducees zijn welkom.

Streekkaarten
13:30-16:30 Polsbroek, Dorpshuis Ons Dorp, Dorp 32
Gezamenlijk Ouderwerk Lopik organiseert streekkaarten met klaverjassen, rikken en schutjassen. Deur open vanaf 13.00 uur. Geen kosten. Opgeven: de vrijdag vóór de activiteit bij één van de contactpersonen: dhr. J. Corsten, Benschop, tel. 06-22100717; dhr. G. Markies, Lopikerkapel tel. 06-82277743, mevr. B. v.d. Wal, Lopik, tel. 0348-551639.

Zonnebloem: samen kaarten maken
14:00-16:00 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Extra kleinschalige activiteit van de Zonnebloem IJsselstein. Een keer per maand. Deze keer gezellig samen kaarten maken bij een kopje koffie of thee met wat lekkers. Er kunnen nog een paar deelnemers bij. U kunt zich nog opgeven via email zonnebloemijsselstein@gmail.nl of telefoon 06-31952072.

woensdag 18 januari

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.

Driegangen diner met spellenmiddag
12.30-16.00 Lopik, dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6
Ouderencomité Lopik-dorp organiseert om 12.30 een driegangen diner en daarna om 14.00 een spel- en activiteitenmiddag in dorpshuis De Schouw. Opgeven tot en met 14 januari bij Arendje Vriezema, tel. 0348-552038, Gerda Boer, tel. 0348-553387. De kosten voor diner inclusief drankje zijn 7,50 euro. Voor 2 euro, inclusief koffie, kaarten, sjoelen, kegelen en rummikub spelen.

Maaltijd met Eetsaam IJsselstein
18:00-19:30 IJsselstein, Lunchroom ZOlekker, Doelenstraat 12
Eetsaam IJsselstein verzorgt een maaltijd voor mensen die het financieel lastig hebben of die best wel wat gezelligheid kunnen gebruiken. De maaltijd kost 2 euro. Er zijn maximaal 25 plekken beschikbaar, dus meld je aan via EetsaamIJsselstein@gmail.com of bel 06-16138947.

vrijdag 20 januari

HUIS 10 iedere vrijdagochtend een warm welkom
10:30-12:00 IJsselstein, Huis 10, Doelenstraat 10
Warme plek in het centrum van IJsselstein met ruimte voor ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek en omzien naar elkaar. Er zijn ook materialen beschikbaar voor wie creatief bezig wil zijn. Gratis koffie en thee. Huis 10 is er voor iedereen. Loop gerust binnen. Elke vrijdagochtend. Aanmelden is niet nodig. Info: 06 48579837.

Digi Café Linschoten
13:30-16:00 Linschoten, Huis van Ervaring, Laan van Rapijnen 36
Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke derde vrijdag van de maand.

Regenboogcafé IJsselstein
20:00-23:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Regenboogcafé IJsselstein met deze keer Mason Hoogendoorn, schrijver van het boek 'Dagboek van een transgender'. En met het muzikale duo Wieger Troostheide en Thijs van Zutphen, die optreden als romantische Evergreens in een eigentijds jasje. Het Regenboogcafé is er voor alle inwoners van IJsselstein en omgeving, ongeacht seksuele voorkeur, identiteit, leeftijd of achtergrond om mensen te ontmoeten in alle diversiteit. Zie ook: www.regenboogcafe.nl en Facebook Regenboog café IJsselstein, en Instagram: regenboogcafe.ijsselstein

Scrum: Back to Basic
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Voor de nieuwe theatershow Back to Basic gaat Scrum terug naar de basis van zijn bestaan. Zes muzikanten met hun akoestische instrumenten, met een voorliefde voor de pure folkmuziek, die in Ierland en Schotland in ieders bloed zit en waarmee het dagelijks leven doordrenkt is. Over historische gebeurtenissen, verre plaatsen en bijzondere mensen. Maar soms ook gewoon over drank. Prijs: 24,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

Fulco's Vintage Night
21:45 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Fulco's Vintage Night met The Vintage Brothers. Chicago blues met een scheut rock en jazz. Om naar te luisteren, bij te mijmeren, om bij te eten, te drinken en zeker ook om op te dansen. In het theatercafé van het Fulco. De toegang is gratis, ook geen tickets nodig. Meer informatie op www.fulcotheater.nl.

zaterdag 21 januari

Inschrijfmiddag Kursusprojekt Benschop
13:00-15:00 Benschop, Dorpshuis XXL, Oranje-Nassaustraat 31
Het Kursusprojekt Benschop/Polsbroek presenteert een gevarieerd voorjaarsprogramma. Naast vertrouwde cursussen ook nieuwe cursussen op creatief, sportief en educatief gebied. Aantal docenten aanwezig om informatie te geven. Pinnen is mogelijk. Check folder, facebook of website www.kursusprojektbenschop.nl voor het gehele aanbod en nieuws.

Erik Neimeijer: Ode aan Willie Nelson
20:00-23:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Musicus en beeldend kunstenaar Erik Neimeijer brengt een ode aan Willie Nelson. Deze 87-jarige zanger geldt als één van de beste Amerikaanse songwriters. Een solo-programma, waarbij Erik Neimeijer zichzelf begeleidt op piano en gitaar in een decor van schilderijen die Neimeijer speciaal voor deze voorstelling maakt. Elk lied krijgt een eigen schilderij. Toegang 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

Slow Pilot: Jeff Buckley
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3In 2022 is het precies 25 jaar geleden dat het muzikale godenkind Jeff Buckley jammerlijk werd meegesleurd door de stroming van de Mississippi. De ideale aanleiding voor de Vlaamse band Slow Pilot om een voorstelling te maken als eerbetoon. Met de Nederlandse radiopresentator Emmely de Wilt in de rol van verteller. Maar bovenal is er de muziek. Prijs: 25 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

dinsdag 24 januari

SAMENdoen in Cabauw
10:00-15:00 Cabauw, Pastorie St Jacobuskerk, Cabauwsekade 53SAMENdoen! biedt iedere dinsdag de mogelijkheid voor jonge en oudere senioren om elkaar te treffen in de pastorie van Cabauw, voor koffie, een praatje en allerlei activiteiten om aan mee te doen. Dit kan zijn: kaarten, wandelen, tuinieren, iets creatiefs of cultureels, schilderen of meditatie Ook eigen ideeën zijn mogelijk. Voor meer informatie en aanmelding: www.samendoencabauw.nl of bij de coördinatoren Mirjam de Keijzer, tel. 06-36 294074 of sjaakmirjam@outlook.com; Ellen Hendrik: tel. 06-441226 06 of ellhendrik@gmail.com

Wandelen met de KBO
10:30-12:00 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3Elke dinsdagmorgen wandelen en een frisse neus halen. Vertrek om exact 10.30 uur vanaf het Fulcotheater. Onderweg of na afloop een kopje koffie voor eigen rekening. Het gaat niet om het aantal kilometers, maar om de gezelligheid. Aanmelden vooraf is niet nodig. Introducees zijn welkom.

woensdag 25 januari

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.

vrijdag 27 januari

HUIS 10 iedere vrijdagochtend een warm welkom
10:30-12:00 IJsselstein, Huis 10, Doelenstraat 10Warme plek in het centrum van IJsselstein met ruimte voor ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek en omzien naar elkaar. Er is ook creatief materiaal. Gratis koffie en thee. Huis 10 is er voor iedereen. Loop gerust binnen. Elke vrijdagochtend. Aanmelden is niet nodig. Info: 06 48579837.

zaterdag 28 januari

Zeevogels kijken vanaf zuidpier IJmuiden
07:30-16:00 vertrek vanaf parkeerterrein Blokhoeve te NieuwegeinExcursie Vogelwacht Utrecht afdeling Nieuwegein-IJsselstein. Zeevogels kijken vanaf de zuidpier in IJmuiden, zoals alk, zeekoet, Jan-van-Gent, grote zee-eend en drieteenmeeuw. Daarnaast ook strandlopers, steenlopers, zandlopers en piepers tegenkomen. Onder leiding van ervaren vogelaar Wigle Braaksma. Benzinekosten indicatie: circa 7 euro per persoon. Graag gepast betalen aan de chauffeur. Aanmelden uiterlijk 26 januari bij Chris Kling, e-mail chriskling@vogelwacht-utrecht.nl. Graag bij aanmelding je mobiele nummer vermelden en aangeven of je wilt rijden. Alleen met voldoende chauffeurs is deze excursie mogelijk te maken.

dinsdag 31 januari

SAMENdoen in Cabauw
10:00-15:00 Cabauw, Pastorie St Jacobuskerk, Cabauwsekade 53SAMENdoen! biedt iedere dinsdag de mogelijkheid voor jonge en oudere senioren om elkaar te treffen in de pastorie van Cabauw, voor koffie, een praatje en allerlei activiteiten om aan mee te doen. Dit kan zijn: kaarten, wandelen, tuinieren, iets creatiefs of cultureels, schilderen of meditatie Ook eigen ideeën zijn mogelijk. Voor meer informatie en aanmelding: www.samendoencabauw.nl of bij de coördinatoren Mirjam de Keijzer, tel. 06-36 294074 of sjaakmirjam@outlook.com; Ellen Hendrik: tel. 06-441226 06 of ellhendrik@gmail.com

Wandelen met de KBO
10:30-12:00 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3Elke dinsdagmorgen wandelen en een frisse neus halen. Vertrek om exact 10.30 uur vanaf het Fulcotheater. Onderweg of na afloop een kopje koffie voor eigen rekening. Het gaat niet om het aantal kilometers, maar om de gezelligheid. Aanmelden vooraf is niet nodig. Introducees zijn welkom.

Rondleidingen door historisch en verlicht IJsselstein
19:30 IJsselstein, vanaf bibliotheek, Overtoom 7UIT in IJsselstein organiseert dit najaar weer een nieuwe serie rondleidingen met een gids langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De stadsgidsen vertellen de wandelaars de verhalen over de eeuwenoude gebouwen. De avondrondleidingen starten vanaf de bibliotheek om 19.30 uur en duren circa anderhalf uur. Belangstellenden kunnen vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Meer informatie: www.inijsselstein.nl

woensdag 1 februari

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.

vrijdag 3 februari

HUIS 10 iedere vrijdagochtend een warm welkom
10:30-12:00 IJsselstein, Huis 10, Doelenstraat 10Warme plek in het centrum van IJsselstein met ruimte voor ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek en omzien naar elkaar. Er is ook creatief materiaal. Gratis koffie en thee. Huis 10 is er voor iedereen. Loop gerust binnen. Elke vrijdagochtend. Aanmelden is niet nodig. Info: 06 48579837.

Compagniesbar / Veteranen Café
20:00 IJsselstein, KPJ De Deel, Panoven 10AElke eerste vrijdag van de maand Compagniesbar/Veteranencafé in KPJ de Deel in IJsselstein. Daarnaast zijn er geregeld lezingen en andere activiteiten. Voor veteranen jong en oud, hun familie en overige belangstellenden.

woensdag 8 februari

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.

zondag 12 februari

Huiskamerconcert in Franse sfeer
15:00 Lopik, boerderij familie Stigter, Graafdijk 86Stichting Kunst & Cultuur Lopik organiseert een huiskamerconcert in Franse sferen met in de hoofdrol 'Solune à deux'. Zangeres en zangdocent Mony Wouters en pianiste en componiste Laetitia van Krieken gaan op zoek naar vergeten pareltjes in de chansons uit het begin van de 20ste eeuw. Met chansons van Piaf en Barbara en vele anderen. Kosten: 15 euro, inclusief consumpties, te betalen bij binnenkomst. Inloop vanaf 14.30 uur. Het concert is uitverkocht, maar opgeven voor de reservelijst kan via dienyscheffer@outlook.com.

woensdag 15 februari

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.

vrijdag 17 februari

Digi Café Linschoten
13:30-16:00 Linschoten, Huis van Ervaring, Laan van Rapijnen 36 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke derde vrijdag van de maand.

woensdag 22 februari

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.