• Bezige bij Maria Patros zit niet stil.
• Bezige bij Maria Patros zit niet stil. Foto: Linda de Kort

Van schoolproject tot bedrijf

ijsselstein • Het begon ooit als een schoolproject met drie andere leerlingen, maar Maria ging na de schoolopdracht verder. Ze verkoopt sportarmbandjes waardoor sieraden goed beschermd zijn en hierdoor gewoon gedragen kunnen worden tijdens het sporten. “Ik kan nu helaas geen voorbeeld laten zien, want we zijn nu heel druk bezig om het patent te regelen. Maar we hebben echt al heel veel positieve reacties op het prototype gehad”, lacht Maria. 

De term bezig bijtje is een hele goede omschrijving van Maria. Ze zit in haar laatste jaar van tweetalig VWO, heeft een bijbaan in de horeca en bij een dansschool. “Ik vind het allemaal leuk om te doen. Met de sportarmbandjes ben ik ongeveer anderhalf uur per dag mee bezig." 

In een goede en zorgvuldige voorbereiding kregen de bandjes steeds meer vorm. “We hebben heel goed nagedacht over het ontwerp, de stof, de dikte en noem maar op. Het werd steeds leuker.” Het schoolproject werd afgerond in deze voorbereidende fase. “Ik bedacht me dat het wel erg leuk zou zijn de sportarmbandjes echt in productie te kunnen nemen. Daarom ging ik verder.”
Maria is op dit moment vooral bezig met het regelen van het patent en de financiering van de productie. “Er komt heel veel bij kijken. En je moet wel tegen een stootje kunnen. Ik heb ook veel afwijzingen gekregen toen ik nog geen prototype kon laten zien. Of omdat bedrijven mij te jong vonden. Maar ik heb geleerd van mijn fouten en ga gewoon gestaag verder. Inmiddels praat ik met verschillende mensen die willen investeren in het bedrijf.”

Door de prototypes en een succesvolle pre-sale van 60 stuks staat Maria nu aan het begin van de volgende stap. "Ik verwacht komend jaar echt door te kunnen pakken.” Maria is zo enthousiast dat Jiske Vergeer terugkomt: "Jiske zat bij het groepje tijdens de schoolopdracht. En nu komt ze er weer bij.” De dames hebben genoeg plannen. “We zullen zeker via de sociale media de sportarmbandjes onder de aandacht brengen. We hebben nu al contact met verschillende influencers die erg enthousiast reageren!”

Mensen zijn ook nog steeds van harte welkom als investeerder mee te doen in het project. Voor de mogelijkheden en informatie kunnen belangstellenden een mail sturen naar ziplet@gmail.com.