Week van Gebed in Benschop

benschop • In de jaarlijkse Week van Gebed voor eenheid van christenen bidden christenen samen voor eenheid, voor hun wijk en de wereld. Thema is dit jaar: Doe goed, zoek recht. Er zijn bijeenkomsten in verschillende Benschopse kerken.

Deze gebedsbeweging begon al 175 jaar geleden en wordt wereldwijd gehouden. De gebedsweek wordt in Nederland georganiseerd door MissieNederland en de Raad van Kerken. Bijzondere aandacht is er deze keer voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. De Bijbeltekst die centraal staat komt uit Jesaja 1 vers 17: ‘Leer goed te doen; zoek het recht, houd tirannen in toom, kom op voor wezen, sta weduwen bij’. Het materiaal wordt aangereikt door kerken uit de Amerikaanse staat Minnesota.

De drie gebedssamenkomsten in Benschop vinden plaats op maandagavond 16 januari in de kerk van de Hervormde Gemeente, op woensdagavond 18 januari in de Rooms Katholieke kerk en op vrijdagavond 20 januari in de kerk van de Protestantse Gemeente. Alle samenkomsten beginnen om 19.30 uur en duren een half uur tot drie kwartier. Iedereen is er welkom.