• Elly Theunissen (l) en Carla Post bij een kabouterhuisje, herkenbaar aan de rode deur.
• Elly Theunissen (l) en Carla Post bij een kabouterhuisje, herkenbaar aan de rode deur. Foto: Linda de Kort

Kabouters meer dan welkom in IJsselstein

Algemeen

IJSSELSTEIN • Als het aan Elly Theunissen en Carla Post van de speeltuin Kloosterplantsoen ligt, wordt IJsselstein een heuse kabouterstad. Op zaterdag 14 januari kunnen ouders en kinderen tijdens een vrolijke kaboutermiddag een plattegrond in de speeltuin ophalen waarop alle huisjes van de kabouters in IJsselstein terug te vinden zijn.

“Kabouters zijn er natuurlijk al eeuwenlang, maar inmiddels weten wij dat er heel veel kabouters ook in IJsselstein willen komen wonen”, lacht Elly. Afgelopen oktober organiseerde de speeltuin een kabouterdag. Terwijl ouders en kinderen zich prima vermaakten met het lopen van het kabouterpad en het doen van kabouterspelletjes, hebben de schuwe kabouters alles van een afstandje bekeken. En geconcludeerd dat IJsselstein een hele fijne plek is om te wonen.

“Kabouter Pim heeft na de kabouterdag contact met ons gehad. Hij is een zoon van kabouters Stijn en Stien die al 35 jaar in IJsselstein wonen, op de Achtersloot. Ze willen heel graag in de speeltuin komen wonen! Vader Stijn is een heel oude IJsselsteinse kabouter. Hij houdt niet zo van drukte en moeder Stien houdt van veel vrienden en familie om haar heen. En nu hebben Pim, Stijn en Stien dus besloten in het Kloosterplantsoen te gaan wonen. Dit ligt vlakbij het centrum van IJsselstein, maar ligt ook redelijk rustig in het groen. En ze waren zo enthousiast dat familie en vrienden meekomen. Deze kabouters hebben in het centrum of op een ander plekje in IJsselstein een mooi huisje gevonden”, vertelt Carla. 
Dankzij HUBO IJsselstein konden vrijwilligers van de speeltuin aan de slag. Rode kabouterdeurtjes en meubeltjes zijn gemaakt voor de kabouterhuisjes. Inmiddels zijn ongeveer 50 huisjes klaar. “En nu kunnen alle inwoners op zoek naar deze kabouterhuisjes”, legt Carla uit.
Op 14 januari van 11.00 tot 15.00 uur staat in speeltuin Kloosterplantsoen alles in het teken van de kabouters. De plattegrond met alle kabouterhuisjes is dan beschikbaar. Of de kabouters zich ook zullen laten zien? “Kabouters zijn heel erg verlegen. Maar als de kinderen goed opletten, zullen ze zeker de sporen van de kabouters zien”, verwacht Carla. “Ze moeten goed speuren dus”, vult Elly aan.

De plattegrond is tot 2 april ook op te halen in de bibliotheek. Daarna kan dit in de speeltuin. Via ijsselstein.kabouterstad@gmail.com kunnen mensen zelf een kabouterhuisje opgeven om op de kaart te laten zetten.