• Justin krijgt zijn lintje opgespeld.
• Justin krijgt zijn lintje opgespeld. Foto: Elvira Schenk

Jongerenlintje voor Justin Tukker (14)

Algemeen

MONTFOORT / LINSCHOTEN • Burgemeester Petra Hartskamp riep tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Montfoort in Linschoten Justin Tukker met zijn moeder naar voren om hem het jongerenlintje uit te reiken. De burgemeester vroeg of Justin het jongerenlintje aan had zien komen. Justin antwoordde dat hij echt geen idee had gehad.

Het jongerenlintje met bijbehorende oorkonde wordt ieder jaar uitgereikt aan een jongere die zich belangeloos inzet voor anderen. Justin is zo iemand. Hij is vrijwilliger bij de Stichting Steenfabriek Montfoort, bij Montfoort Vitaal, bij badmintonvereniging Luck Raeck, de VOM-week, Het SWOM DoeMeeHuis en hij is een grote steun voor zijn beide buurvrouwen. Jong en oud kunnen op hem rekenen.

Voor het uitreiken van een jongerenlintje zijn beoordelingen nodig. Dat was geen probleem. Alle organisaties en de beide buurvrouwen spraken vol lof over Justin.  De burgemeester vertelt wat er zoal over hem wordt gezegd: “Justin is heel bijzonder. Hij helpt waar het nodig is. Er is heel veel bewondering voor hem. Justin is een zeer sociaal bewogen jongen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.”
“Justin verzorgt belangeloos workshops technisch lego voor kinderen en besteedt vele uren aan de Steenfabriek. Hij bereidt de workshops actief voor, verzorgt hand en spandiensten en is ook nog zeer beleefd.” Aldus de burgemeester namens de voorzitter van Stichting Steenfabriek Montfoort.
Bij Montfoort Vitaal is Justin spelbegeleider. “Justin benadert mensen betrokken en beleefd. Hij is een kanjer.” Bij badmintonvereniging Luck Raeck verzorgt Justin clinics voor basisscholen in de gemeente. De burgemeester vraagt Justin of hij denkt dat het verzorgen van clinics nog nieuwe leden heeft opgeleverd. Antwoord Justin: “Denk ‘t wel.” Justin spreekt weinig woorden op het podium maar zijn daden zeggen zoveel meer.
Na afloop was er een groot en welverdiend applaus voor Justin.