• Wethouder Edwin Tas kreeg een rondleiding.
• Wethouder Edwin Tas kreeg een rondleiding. Foto: Bibliotheek Lek & IJssel

Wethouder heropent bibliotheek IJsselstein

Algemeen

IJSSELSTEIN • Wethouder Edwin Tas heeft maandag de IJsselsteinse bibliotheek heropend na een interne verhuizing van de collectie.

De bibliotheek was tussen kerst en nieuwjaar dicht. Maandagochtend werd de bibliotheek na een week sluiting symbolisch heropend door wethouder Edwin Tas. Na de opening leidde Ilja Bakker, coördinator Publieksservice bij de Bibliotheek Lek & IJssel, de wethouder rond om te laten zien wat er veranderd en verbeterd is. Extra aandacht was er voor het Makkelijk Lezen Plein dat nu prominent aanwezig is op de eerste verdieping tussen de collectie voor de jeugd. Aan het einde van de rondleiding besloot de wethouder om - opnieuw - lid te worden van de bibliotheek. Hij gaf toe die wel gemist te hebben. Hij kan nu weer volop gebruikmaken van de collectie boeken, tijdschriften, e-books en luisterboeken.

Een groot deel van de collectie heeft een nieuwe plek gekregen in de bibliotheek aan de Overtoom. Hoofdreden hiervoor was het vergroten van de zichtbaarheid en toegankelijkheid van het Makkelijk Lezen Plein. Dit is een plek met speciale boeken voor kinderen die moeite hebben met lezen. Verder is alle fictie voor volwassenen naar de tweede verdieping verhuisd. De gehele collectie voor de jeugd staat nu bij elkaar op de eerste verdieping. Half januari komen er op die verdieping nog vier computerwerkplekken bij voor jeugd en jongeren.