Afbeelding
Foto: Reinigingsbedrijf Midden Nederland

RMN start met ophalen kerstbomen

Algemeen

IJSSELSTEIN • Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) start komende week met het ophalen van kerstbomen aan huis. 

Wanneer dat precies gebeurt in de eigen wijk, is terug te vinden op de digitale afvalkalender of in de gratis RMN-app. De kerstbomen - uitsluitend echte, dus geen kunstbomen - moeten op de geplande ophaaldag uiterlijk om 07.30 uur zijn neergelegd op de plaats waar normaal de kliko wordt geplaatst. Bewoners van een flat of appartementencomplex moeten de kerstboom aanbieden op vijf meter afstand van de ondergrondse verzamelcontainer. 

Omdat het inzamelen van de kerstbomen een taak is die RMN naast haar reguliere werkzaamheden uitvoert, vergt dit extra inzet qua voertuigen en personeel. Het kan dan ook voorkomen dat RMN niet op de geplande ophaaldag, maar later die week langskomt om de kerstbomen op te halen.  Het verzoek is dan ook om geduld te betrachten en pas contact te zoeken met het Klantcontactcentrum als de kerstboom anderhalve week na de ophaaldag nog niet is weggehaald. 

Wie sneller van de kerstboom af wil, kan deze zelf wegbrengen naar het recyclingstation aan de Archimedesstraat in IJsselstein.

In alle gevallen dienen kluit, houten kruis, pot of emmer en versiering te worden verwijderd. Bovendien mag de kerstboom maximaal 2,5 meter groot zijn.