Regenboogcafé met fashion designer Marijn Abel

ijsselstein • Het derde Regenboogcafé IJsselstein heeft vrijdagavond 9 december Marijn Abel te gast. De fashion designer verzorgt een presentatie over zijn werk als 'social tailor'. Hij richt zich voornamelijk op mensen voor wie gender niet altijd een vaststaand gegeven is. De kroon op Marijns recente afstuderen is een publicatie in Vogue die november dit jaar verscheen. Het Regenboogcafé staat open voor alle inwoners van IJsselstein en omgeving, ongeacht seksuele voorkeur, identiteit, leeftijd of achtergrond die mensen willen ontmoeten in alle diversiteit. Het café in Theater Pantalone, Linnaeusweg 5, IJsselstein, is vrijdag open van 20.00 tot 23.30 uur. Voor meer informatie:  www.regenboogcafe.nl.


Boeren en tuinders pakken uit met kerst

regio • In de Lopikerwaard wordt op zaterdag 17 december een streekproductenroute in kerstsfeer uitgezet. Wie wil kan na aanmelding bij zeven bedrijven streekproducten afhalen bij boeren en tuinders. Op een aantal bedrijven kan het bedrijf bezichtigd worden en staan er hapjes en drankjes klaar  De route start in Montfoort en eindigt in Lopik. Deelnemers zijn Groenehart fruit Smorenburg, Zorgboerderij Doruvael Buitenzorg, Landwinkel de Noordzijde, De Ruijter Vlees, IJs van de meisjes, Kaasboerderij Elizabethhoeve en Ardi Fruit. Starten kan tussen 17.00 en 20.00 uur. De tas met streekproducten kost 53 euro. Voor meer informatie en aanmelding: www.boerenentuinderspakkenuit.nl.


Wereldlichtjesdag in Linschoten

linschoten • In het kader van Wereldlichtjesdag wordt zondag 11 december ook een bijeenkomst gehouden in 't Kruispunt in Linschoten. Elke tweede zondag in december is het wereldwijd Wereldlichtjesdag, waarbij om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes worden aangestoken ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Met een symbolisch lint van licht om de aarde wordt het zo even lichter voor mensen die kind, broer of zus hebben verloren. De bijeenkomst duurt van 18.45 tot 19.45 uur. Inloop is er vanaf 18.30 uur in 't Kruispunt aan de Nieuwe Zandweg 16. Deelname is vrij. Wie aanwezig wil zijn en/of het fijn vindt als de naam van de dierbare wordt genoemd, kan contact opnemen via wereldlichtjesdaglinschoten@gmail.com dan wel bellen naar Toinette van Waterschoot via 06-12724468.