Voormalig kinderburgemeester Lotte Roodenburg, kinderburgemeester Iza van Dam en burgemeester Laurens de Graaf
Voormalig kinderburgemeester Lotte Roodenburg, kinderburgemeester Iza van Dam en burgemeester Laurens de Graaf Foto: Gemeente Lopik

Iza van Dam geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester

Algemeen

LOPIK • Iza van Dam (10) uit Lopik-dorp is tijdens de raadsvergadering officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester van de gemeente Lopik. Voormalig kinderburgemeester Lotte Roodenburg heeft haar de ambtsketen voor kinderburgemeester omgehangen. Van burgemeester Laurens de Graaf ontving Iza een oorkonde ter gelegenheid van haar nieuwe functie. De burgemeester bedankte Lotte voor haar enthousiaste inzet in het afgelopen jaar.

Iza is op donderdag 17 november jl. door de kinderjury gekozen tot nieuwe kinderburgemeester. De jury vindt haar de meest geschikte opvolger van de afgezwaaide kinderburgemeester Lotte Roodenburg. Iza gaf, samen met tien andere kinderen uit de gemeente, gehoor aan een de oproep van burgemeester Laurens de Graaf en voormalig kinderburgemeester Lotte Roodenburg en stuurde een ‘sollicitatiefilmpje’ in. Op vrijdag 18 november jl. kreeg zij in haar klas op de Jan Bunnikschool in Lopik een verrassingsbezoek.

Burgemeestersoverleg
Burgemeester Laurens de Graaf heeft al een voorgesprekje gehad met de nieuwe kinderburgemeester en zet het burgemeestersoverleg met de kinderburgemeester voort. In december volgt een overleg en bespreken zij samen welke activiteiten er de komende maanden op de agenda komen te staan.