Wisselende resultaten voor Apollo

IJSSELSTEIN • Maar liefst acht badmintonwedstrijden werden afgelopen week uit gespeeld in de Najaarscompetitie 2022/2023. Apollo 1 moest tegen de aanvoerder in de poule en lukte het niet één set te winnen. Apollo 3 en de heren van Apollo M2 speelden gelijkspel, terwijl Apollo 2 en de heren van Apollo M1 verloren. Ook het team Apollo 1 werd dik ingemaakt met 8-0. Bij de jeugd won Apollo J3 haar eerste wedstrijd met maar liefst 0-6. Apollo J4 verloor.
Zo trad in Soesterberg Apollo 1 aan tegen Badso 1, de aanvoerder van de poule, met maar liefst 2 invallers. George Vinu maakte zijn debuut in de competitie bij Apollo. Er werden 5 van de 12 sets geëindigd in enkele cijfers. Marco en Ruben speelden in hun herendubbelpartij een spannende eerste set (23-21 en 21-9), terwijl Marco tot de laatste snik probeerde zijn enkelspel in een driesetter te beslechten, wat net niet lukte (21-12 en 25-23). De dubbel van Ruben en Laura moest helaas worden opgegeven, dus onbekend is of hier anders wellicht nog een driesetter uit gehaald had kunnen worden. Met 8-0 verlies ging het team naar huis.

Bij de jeugd speelden de jongens van Apollo J3 tegen het gemengde team van De Zender J2 in Lopik. Apollo ging met alle punten naar huis, want alle partijen werden gemakkelijk gewonnen in tweesetters van de hekkensluiter in de poule. Menno maakte het nog spannend door zijn partij in 23-25 en 11-21 te winnen. De eerste gewonnen wedstrijd is een feit!

Apollo J4 ontmoette in Maarssenbroek OSM J4. 6 van de 13 sets eindigden nog in de enkele cijfers, maar het lukte Maarten zijn enkelpartij in een driesetter te spelen, dus een set te winnen (21-12, 19-21 en 21-12). Helaas gingen uiteindelijk alle partijen verloren en blijven de punten waar ze werden behaald, in Maarssenbroek.

Komende week wordt er vrijdag vanaf 19.30 uur weer thuis gespeeld in de IJsselhal, evenals de zondag vanaf 11 uur. Publiek is van harte welkom!