maandag 14 november

KBO Muzikale Notenmix
10:45-12:15 IJsselstein, De Oase Benschopperweg 342
Voor liefhebbers van - klassieke - muziek. Entree 4 euro. Thema: La Guitarra Española. Spaanse muziek met een hoofdrol voor de gitaar. Voor informatie: 06-81128901.

dinsdag 15 november

Lees & Ontmoet
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7
Voor inwoners van IJsselstein die het leuk vinden om te lezen en mensen te ontmoeten. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Elke derde dinsdag van de maand. In een kleine groep praten de deelnemers aan de hand van een column, artikel, gedicht, of zelfs een foto. Diverse thema’s en actualiteiten komen aan bod. De bezoekers delen hun herinneringen, verhalen of meningen met elkaar. Iedereen is welkom. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda/lees-en-ontmoet.

Wandelen met de KBO
10:30-12:00 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3
Wandelen, een frisse neus halen. Vertrek vanaf het Fulcotheater. En komen daar ook weer terug om koffie te drinken (voor eigen rekening). Het gaat niet om het aantal kilometers, maar om de gezelligheid. Aanmelden vooraf is niet nodig. Niet leden zijn ook welkom. Elke dinsdagochtend.

Streekkaarten
13:30-16:30 Benschop, Dorpshuis XXL, Oranje Nassaustraat 31.
Gezamenlijk Ouderwerk Lopik organiseert streekkaarten met klaverjassen, rikken en schutjassen. Deur open vanaf 13.00 uur. Kosten 5 euro per persoon. Opgeven de vrijdag vóór de activiteit bij één van de contactpersonen: dhr. J. Corsten, Benschop, 06-22100717; dhr. G. Markies, Lopikerkapel, 06-82277743; mevr. B. v.d. Wal, Lopik, 0348-551639.

woensdag 16 november

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring Kasteelplein 7
Voor wie onder begeleiding van vrijwilligers handiger wil worden met de computer, smartphone of tablet. Of meer wil weten van Whatsappen, sms-en of mailen en het downloaden van een e-book. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Wekelijks inloopspreekuur.

Spreekuur voor Oekraïners
14:00-16:30 Montfoort, Huis van Montfoort /gemeentehuis, Kasteelplein 5
Vluchtelingenwerk heeft voortaan iedere woensdagmiddag een spreekuur speciaal voor Oekraïners. Oekraïners kunnen hier terecht met vragen over allerlei zaken. Bijvoorbeeld over verzekeringen, toeslagen, bankzaken, werk, de rechten van Oekraïners in Nederland. Ook gastgezinnen kunnen hier met vragen terecht. Melden bij de balie. Een afspraak maken is niet nodig.

Bram Bakker: De Balansfabriek
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Het lichaam is opgebouwd uit afzonderlijke onderdelen, die het laten functioneren zolang ze goed op elkaar zijn afgestemd en niet defect zijn. De Balansfabriek biedt een ander perspectief op de gezondheidszorg. ‘’Zorg is steeds meer verworden tot een duur en niet zelden schaars product. We menen daar recht op te hebben, maar in hoeverre zijn we bereid de verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen rol in de Balansfabriek?’’ Prijs: 21 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

Klankbord Benschop
20:00 Benschop
Vergadering van het Klankbord Benscho­p. Wie vragen of suggesties heeft, kan zich aanmelden via de mail klankbor­d_benschop@hotmail.c­om. Indien nodig volgt een uitnodiging voor nadere toelichting.

donderdag 17 november

Open Ontmoetingskerk
10:00-11:30 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Elke donderdagmorgen is de Ontmoetingskerk in IJsselstein open voor ontmoeting van 10.00 tot 11.30 uur. Iedereen kan er terecht voor een kop koffie, praatje en gezelligheid.

Op de koffie bij Trinamiek
16:00-17:00 IJsselstein, Trinamiek, Boerhaaveweg 39
Voor leerkrachten die op een laagdrempelige manier willen ontdekken wat Trinamiek te bieden heeft en of het werken op een van haar negentien basisscholen in IJsselstein, Lopik, Nieuwegein, Culemborg, Vijfheerenlanden en Woerden iets is. Ga zonder enige druk of verplichting in gesprek met schooldirecteuren en ontdek kansen en mogelijkheden.

vrijdag 18 november

Vogeltentoonstelling
10:00-22:00 Montfoort, St. Josephgebouw, Heiliglevenstraat
Vogelvereniging De Hollandse IJssel organiseert een vogeltentoonstelling met circa 150 vogels. Onder meer kanaries, tropische vogels en parkieten. Elke vogel wordt gekeurd door keurmeesters. Toegang is gratis. Er is ook een tombola en een grote loterij. Ook verkoopklasse voor wie vogels wil kopen. Opening donderdag 17 november om 20.00 uur. Ook geopend zaterdag 19 december van 10.00 tot 16.00 uur.

Digi Café Linschoten
13:30-16:00 Digi Café Linschoten, Huis van Ervaring, Laan van Rapijnen 36
Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Over Whatsappen, sms-en en mailen, praktische apps en het downloaden van een e-book. Vrijwilligers beantwoorden vragen en helpen iedereen gratis op weg. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke derde vrijdag van de maand.

Repair Café Linschoten
13:30-16:00 Linschoten, SWOM Huis van Ervaring (De Brede Vaart), Laan van Rapijnen 36
Minder afval dankzij Repair Café: “In principe proberen we alles te repareren.” Gratis. Ook vrijwilligers van Duurzaam Montfoort aanwezig voor advies over energiebesparing in huis. Naast een werkplek is het Repair Café ook een ontmoetingsplek. Elke derde vrijdag van de maand.

Puzzelmarkt Stéphanos
19:30-22:00 Montfoort, Vlasakker 17
Op vrijdag 18 november van 19.30 tot 22.00 uur en zaterdag 19 november van 09.30 tot 13.00 uur houdt Puzzelmarkt Stéphanos haar jaarlijkse verkoping te Montfoort. Meer dan 600 tweedehands legpuzzels te koop van allerlei merken, van kinderpuzzels tot meer dan 3000 stukjes. Ook puzzels met een wat groter puzzelstukje. Alle puzzels vooraf gecontroleerd en compleet. Ook gelegenheid om gebruikte puzzels in te leveren. Opbrengst volledig naar stichting Stéphanos voor (Bijbels)onderwijs, voedsel en onderdak voor (wees)kinderen in Malawi en Zambia. Meer informatie op www.stephanos.nl/puzzelmarkt.

Cabaret: Tis Hier Geen Hotel 2’
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Cabaretières Ellen Dikker, Hanneke Drenth en Dianne Liesker laten zien wat er gebeurt als pubers jouw huis als hotel beschouwen. En waarom het dan in een permanente staat van chaos verkeert, een herkenbare, humoristische en soms gênante voorstelling over leven én overleven met pubers voor iedereen die een puber in huis heeft of zelf ooit puber is geweest. Try out. Prijs: 24 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

zaterdag 19 november

Puzzelmarkt Stéphanos
09:30-13:00 Montfoort, Vlasakker 17
Op vrijdag 18 november van 19.30 tot 22.00 uur en zaterdag 19 november van 09.30 tot 13.00 uur houdt Puzzelmarkt Stéphanos haar jaarlijkse verkoping te Montfoort. Meer dan 600 tweedehands legpuzzels te koop van allerlei merken, van kinderpuzzels tot meer dan 3000 stukjes. Ook puzzels met een wat groter puzzelstukje. Alle puzzels vooraf gecontroleerd en compleet. Ook gelegenheid om gebruikte puzzels in te leveren. Opbrengst volledig naar stichting Stéphanos voor (Bijbels)onderwijs, voedsel en onderdak voor (wees)kinderen in Malawi en Zambia. Meer informatie op www.stephanos.nl/puzzelmarkt.

Goede Doelenmarkt
10:00-13:00 Linschoten, De Wingerd, Kerkplein 7
Jaarlijkse Goede Doelenmarkt ter ondersteuning van verschillende organisaties die zijn gericht op evangelisatiewerk en hulpverlening. Verkoop van appels, aardappelen, plantjes, kaas, boeken, cadeautjes en meer. Iedereen welkom.

Vogeltentoonstelling
10:00-16:00 Montfoort, St. Josephgebouw, Heiliglevenstraat
Vogelvereniging De Hollandse IJssel organiseert een vogeltentoonstelling met circa 150 vogels. Onder meer kanaries, tropische vogels en parkieten. Elke vogel wordt gekeurd door keurmeesters. Toegang is gratis. Er is ook een tombola en een grote loterij. Ook verkoopklasse voor wie vogels wil kopen. Opening donderdag 17 november om 20.00 uur. Ook geopend vrijdag 18 december van 10.00 tot 22.00 uur.

Expositie Antonius in stadsmuseum De Knoperij Montfoort
In stadsmuseum De Knoperij is een expositie van het Antonius. Het gebouw aan de Lange Kerkstraat ontwikkelde zich van een 'gesticht' tot de Antioniushof nu. Kom kijken naar het verhaal van de zusters van de Choorstraat die lange tijd het pension runden. Uniek fotomateriaal en bijzondere verhalen van een markante plek in Montfoort. Open woensdag- donderdag- en vrijdagmiddag van 13.30-16.00 en zaterdag van 10-16 uur.

Intocht Sint in IJsselstein
10:30 IJsselstein, Hazenveld
Sint Nicolaas arriveert in IJsselstein. Hij meert naar verwachting af aan het Hazenveld om 11.00 uur. Vooraf begint daar al om 10.30 uur de muzikale Pietenpret. Na zijn intocht door binnenstad neemt hij bij het Historisch Stadhuis volgens traditie de sleutel van de stad in ontvangst. Vervolgens bezoekt hij de wijken en winkelcentra in IJsselstein. Om 16.00 uur komt hij weer terug in de binnenstad en wandelt richting Hotel Epping, waar hij zal logeren. Om 16.30 uur gaat hij na deze vermoeiende dag naar bed. De kinderen kunnen hem welterusten wensen. Alle informatie op www.sintinijsselstein.nl.

Sint meert aan in Linschoten
13:30 Linschoten, 5 decemberkade
Het Sinterklaascomité hoopt dat de Sint en zijn gevolg een warm welkom zal krijgen van alle Linschotense kinderen en hun ouders. De burgemeester is aanwezig en uiteraard zorgt Linfano voor de Sinterklaasmuziek. Daarna grote optocht naar Dorpshuis De Vaart, waar alle kinderen een klein cadeautje krijgen.

zondag 20 november

Kwibus presenteert: Een bruiloft voor de Sint
15:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Robin de bakker en Lena de hockeytrainer zijn verliefd en willen heel graag een bruiloft voor sinterklaas. Steeds twee voorstellingen per speeldag. Vanaf 4 jaar.