Muziekspel Helse Liefde op 19-11-22 in de RK Kerk in Montfoort
Muziekspel Helse Liefde op 19-11-22 in de RK Kerk in Montfoort Foto: Aangeleverd

Muziekspel ‘Helse Liefde’ op de planken

montfoort • Het indrukwekkende muziekspel 'Helse Liefde' wordt zaterdag 19 november opgevoerd in de Johannes de Doperkerk in Montfoort. De voostelling begint om 19.30 uur.

De muzikale voorstelling ‘Helse Liefde’ vertelt in een moderne versie het verhaal van de Nederlandse bisschop Frans Schraven. Het wordt uitgevoerd door veertig zangers en spelers en duurt ongeveer 90 minuten. Het geheel wordt omlijst door bekende popsongs als 'So strong' en 'True colors'. De projectleider van deze uitvoering is Roel Verheggen, musicus en regisseur. Nick Zwart is de arrangeur, pianist en repetitor. De Mgr. Schraven Stichting is de opdrachtgever van dit muziekspel en geeft hiermee een bredere bekendheid aan het opmerkelijk en inspirerende verhaal van Mgr. Frans Schraven en wat dit in onze tijd kan betekenen. Zijn verhaal is de spil en inspiratiebron van het muziekspel ‘Helse Liefde’.
Tijdens de Japanse bezetting van China in 1937 redde Frans Schraven het leven van honderden vrouwen die door de Japanners als seksslavinnen meegenomen dreigden te worden. Frans Schraven en zijn acht gezellen betaalden daarvoor een gruwelijke prijs. Zij werden door de Japanners levend verbrand. 'Helse liefde' gaat over Louise, een vrouw anno nu, die door haar man wordt mishandeld. Door de ontmoeting met een voorbijganger in het park komt ze in aanraking met het verhaal van Frans Schraven. Het is voor Louise het begin van de zoektocht naar haar eigen innerlijke kracht en een uitweg uit haar benarde situatie.

Bij de voorstelling van het muziekspel ‘Helse Liefde’ wordt geld ingezameld voor een goed doel: Expertisebureau Helse liefde, dat zich onder meer inzet voor hulp aan slachtoffers van mensenhandel en (huiselijk) geweld. Scriptschrijver en regisseur Roel Verheggen is zelf als preventiemedewerker en cliëntbegeleider actief verbonden aan dit expertisebureau. Dit muziekspel ligt hem dan ook na aan het hart. Bij de realisatie van deze voorstelling is samengewerkt met de stichting Zusterwerk in Den Bosch (actief tegen vrouwenhandel) en het Vincent de Paul Center Nederland. 

De entree bedraagt € 13,29 per persoon. Voor tickets en meer informatie, kijk op www.helseliefde.com en www.mgrschraven.nl.