Montfoort SV’19 houdt kans op periodetitel in eigen hand

montfoort • Koploper Montfoort SV’19 speelde in het uitduel tegen FC De Bilt met 1-1 gelijk. Aankomende zaterdag hebben de Montfoorters in de thuiswedstrijd tegen nummer twee ZOB aan een punt genoeg om de eerste periodetitel te winnen. Montfoort SV’19 startte sterk, maar kon niet voorkomen, dat de thuisclub de leiding nam. Doelman Robin Vianen behoedde het elftal van Gert Kruys voor een grotere achterstand. In de tweede helft waren de beste kansen voor de gasten. Een van richting veranderd schot van Don Mimpen leverde de verdiende gelijkmaker op.

Eerste competitiezege Benschop

benschop • Benschop boekte zijn eerste competitiezege door het Utrechtse DESTO met 4-0 te verslaan. "We speelden een mindere wedstrijd dan de afgelopen weken, maar pakten wel de volle buit,” aldus Benschop-trainer Raymond van der Kort. "DESTO mist een paar sterkhouders, wat ons natuurlijk goed uitkwam. Mike Vergouw scoorde voor rust twee keer. In de tweede helft gaven we nauwelijks kansen weg en vergrootten Xander van Riet en aanvoerder Patrick Maton vanaf elf meter de marge. De rode lantaarn zijn we kwijt. We stijgen naar de tiende plaats."

VVIJ doet goede zaken

ijsselstein • Koploper VVIJ won de uitwedstrijd tegen JSV Nieuwegein slechts met 0-1, maar door puntverlies van de concurrentie slaat de IJsselsteinse zaterdagderdeklasser een flink gat met eerste achtervolger Houten. De thuisclub, die pas een keer won, legde het accent op de verdediging en hield de ruimtes klein. Voor VVIJ was het moeilijk om daar doorheen te voetballen. "We kregen een paar goede kansen, maar verzuimden die te benutten," aldus VVIJ-trainer Mo Touh. "Daarom maakten we het ons zelf moeilijk. De aanhouder wint. Giorgio Molenbeek scoorde in de slotfase de verdiende winnende treffer."

Hardwerkend SPV’81 verliest van slim GSV

polsbroek • SPV'81 verloor met 2-4 van het Goudse GSV. De dorpsclub toonde karakter door een 0-2 achterstand weg te werken. "Aan onze werklust ligt het niet," vertelde SPV-trainer René Eyra na afloop. "De eerste twee tegengoals kwamen voor ons ongelukkig tot stand, maar Sander Koolwijk en Stijn Achterberg brachten ons weer langszij. Het slimme GSV liet ons komen en loerde op de counter. Na balverlies aan onze kant, sloeg GSV, dat over ervaren spelers beschikt, twee keer doeltreffend toe. Ik kan mijn team niets verwijten, want ze hebben keihard gewerkt. Op de ranglijst staan we er als hekkensluiter niet florissant voor."