• De nieuwe Slotheer en Knecht.
• De nieuwe Slotheer en Knecht. Foto: KOIJ

Nieuwe Slotheer en Knecht zijn bekend

ijsselstein • Met een daverend en uitverkocht feest op elf-elf is zaterdag het begin van het nieuwe carnavalsseizoen in IJsselstein ingeluid. Precies om elf minuten over elf maakten de nieuwe Slotheer Hans van Rijpickerwaerd tot Den Haan en Knecht Kees Alwin de Kuijer hun opwachting.

De nieuwe Slotheer viert al 32 jaar lang carnaval, begonnen bij CV de Apeleuters en CV de OPA’s. Tegenwoordig met zijn vriendengroep en zeker ook met de CV Apelazerus: een stelletje losgeslagen apen in Apestad. Al jaren zijn zij een vertrouwde groep in de Grote Optocht van Apestad met geweldige praalwagens en een hoop lol.

"Het mooie aan carnaval is dat je het hele jaar met een vriendengroep optrekt. We bouwen samen en tijdens carnaval zijn we in verschillende optochten te vinden in de wijde omgeving. Carnaval in Apestad vier ik zeker vijf dagen lang. Feesten trappen we af tijdens het Opwarmbal in de IJsselhal, echt een mooie opwarmer voor ons carnaval”, aldus de enthousiaste Slotheer Hans van Rijpickerwaerd tot Den Haan. 

Voor zijn Knecht is carnaval al net zo’n groot feest. De geboren en getogen Apeluier Kees Alwin de Kuijer viert al 48 jaar carnaval in Apestad. Carnaval viert hij met zijn kinderen, vriendin, familie, vrienden en kennissen. “Carnaval is door mijn ouders met de paplepel ingegoten. Vanaf kleins af aan heb ik altijd carnaval met mijn ouders en zus gevierd in IJsselstein. Op de basisschool, de Fatima school, heb ik ook bij de Snotaapies gezeten en ik ben destijds ook jeugd stadsprins van IJsselstein geweest. En ik heb het carnavalsgevoel gelukkig ook kunnen overdragen aan mijn twee kinderen”, vult Knecht Kees Alwin de Kuijer aan.

Slotheer Hans van Rijpickerwaerd tot Den Haan en Knecht Kees Alwin de Kuijer rijden voorop in de Grote Optocht van Apestad op zaterdag 18 februari 2023 op de praalwagen.