• Stadsprins Robèrt le Porteur de Chaleur met zijn drie raadsheren.
• Stadsprins Robèrt le Porteur de Chaleur met zijn drie raadsheren. Foto: Flitsend Fotografie/Marina Kemp

Nieuwe stadsprins voor Knopengein

Montfoort/Knopengein • Voorafgaand aan de aankondiging van de nieuwe prins werd er afscheid genomen van Prins Wesley le Pêcheur. Deze werd, na het inleveren van zijn prinselijke versierselen, weer in zijn zuidwester gehesen. Hij werd met zijn hengel naar de waterkant gestuurd om daar weer lekker anoniem te kunnen gaan vissen. 

De bezoekers hadden inmiddels al opgemerkt dat het buiten de Commanderije erg koud was en de temperatuur daar zelfs tot onder het vriespunt daalde. Via de hoofdingang van de Commanderije kwam een heuse sneeuwpop naar binnen gelopen om wat behaaglijkheid te zoeken. De sneeuwpop kreeg een zeer warm welkom van de bezoekers. De sneeuwpop werd geflankeerd door drie leden van Les Boutonniers, gekleed in mooie winterse smokings. 

Bekend gezicht

Op het bordes aangekomen werd de sneeuwpop gevraagd zich aan de bezoekers bekend te maken. Onder het witte hoofd van de sneeuwpop kwam een voor de meeste bezoekers bekend gezicht tevoorschijn: Rob den Hartog, de nieuwe Stadsprins van Knopengein.
De prins zal komend seizoen heel carnavalminnend Knopengein voorgaan als Robèrt le Porteur de Chaleur, 'De Brenger van Warmte'.

Tijdens zijn toespraak vertelde de prins erg blij te zijn de nieuwe Stadsprins van Knopengein te mogen zijn. “Hopelijk kan het mooie feest dit jaar weer zonder coronabeperkingen in zijn geheel doorgaan. Ik hoop wel op een koude periode rondom het carnavalsweekend want mijn thema is tenslotte 'Knopengeins Winter Wonderland'.

Carnavalsbloed

Rob den Hartog is 50 jaar geleden geboren in Oudewater en opgegroeid in de Snelrewaard. Het carnaval is hem niet vreemd. Op zijn 19e was hij al lid van 'De Brugzichters'. Bij deze inmiddels ter ziele gegane carnavalsvereniging was hij in 1996 en in 2007 al Prins. Dat hij het carnavalsbloed ook doorgeeft aan zijn kinderen blijkt wel uit het feit dat dochters Anouk en Tessa inmiddels allebei lid zijn van 'Les Femmes des Coeurs'.
Rob zit bij CV Les Boutonniers in de Optochtcommissie, de School- en Kindercommissie en de Loterijcommissie.

Raadsheren

Na het bekendmaken van het thema 'Knopengeins Winter Wonderland' werden Terus Sluijs, Marten van der Veen en Jeroen Boumans benoemd tot Raadsheren van de prins en werd ook de Raad van Elf geïnstalleerd.
Daarna was het eindelijk tijd voor de polonaise op de feestelijke klanken van hofkapel ZWUP en DJ John.

Winter Wonderland

Carnavalsvereniging Les Boutonniers denkt dat alle Knopengeiners met het thema 'Knopengeins Winter Wonderland' een mooi onderwerp hebben om zich tijdens het komende carnaval weer eens mooi te verkleden en feest te vieren. 

Natuurlijk hoopt Les Boutonniers ook het winterse thema terug te zien in de wagens en loopgroepen tijdens de Grootse Optocht van Boven de Rivieren op zondag 19 februari 2023.