Belastingverhoging niet nodig in Lopik

lopik • Een verhoging van de OZB is volgens B en W van de gemeente Lopik niet waarschijnlijk. Uitkeringen van de overheid – onder meer bestaande uit extra coronasteun - vulden eerdere tekorten aan.

Financieel staat Lopik er goed voor, zo meldt het college. De begroting voor het jaar 2023 is sluitend en laat ook een positief saldo zien van 1.367.000 euro. Ook de drie opvolgende jaren verwacht het college fikse overschotten. De vastgestelde Nota van uitgangspunten 2023 is in de begroting verwerkt. Tegelijkertijd met deze begroting wordt aan de raad een eerste begrotingswijziging aangeboden.

Woningbouw staat hoog op het lijstje van burgemeester en wethouders. ''De bouwplannen zijn er”, aldus wethouder Vente. ''Met veel partijen zijn gesprekken gaande. Ik hoop binnenkort van de provincie groen licht te krijgen om met het bouwplan Zeldenrust in Benschop te kunnen gaan starten.”

Inwoners die door de hoge inflatie in problemen komen moeten geholpen worden volgens wethouder Vente. ''Inwoners van de gemeente zonder werk moeten, als dat mogelijk is, aan de slag. Er zit weinig beweging in deze groep. Van de week heb ik een overleg met de regionale ondernemers en ik reken voor deze kwestie op hun medewerking.''

De wethouder beklemtoont ook dat betrekkelijk weinig mensen in de kernen van de gemeente Lopik  een beroep doen op bijstand, in vergelijking met andere gemeenten.

Wim Kroone