• Cursisten met hun getuigschriften.
• Cursisten met hun getuigschriften. Foto: Aangeleverd

Getuigschriften terminale thuiszorg

regio • Dertien cursisten hebben de cursus terminale thuiszorg van de NPV Lopikerwaard met een getuigschrift afgesloten.

De eerste avond is gestart met kennismaking, verwachtingen en motivatie. Daarnaast werd er aandacht gegeven aan de rol van vrijwilliger en een korte inleiding op de palliatieve en terminale zorg. Op de tweede avond stond de zorgvrager en diens naaste centraal in lichamelijk, geestelijk en sociaal opzicht. De derde avond behandelde het palliatief-terminale gedeelte met wat theorie en ethiek. Tot slot stond op de laatste avond de vrijwilliger zelf centraal: wat betekent het voor de vrijwilliger om dit werk te doen en wat heb je nodig.

De getuigschriften zijn uitgereikt aan: Agaath Bogaard, Lettie den Boer, Rina Hogendoorn, Jacquelien Lokhorst, Eline Brokking, Hanneke Werrie, Liesbeth de With, Hennie van Rijk, Avelien Kok, Mary Buyk, Miny van Doorn, Willy Verhoef en Ellen Ruitenbeek.

Er is veel vraag naar ondersteuning in de terminale fase. Vanaf heden biedt de NPV dit nu aan in regio Lopikerwaard te weten: Montfoort, Linschoten, Lopik, Benschop, Polsbroek, Lopikerkapel en IJsselstein.

De Nederlandse Patiëntenvereniging is een landelijk werkzame organisatie op christelijke grondslag, die zich vanuit patiëntenperspectief bezighoudt met zorg voor het leven.