Huis van Ervaring wordt volwaardige bibliotheek

montfoort • De gemeenteraad van Montfoort heeft vorige week unaniem besloten om structureel geld vrij te maken voor een bibliotheek. De weg is nu vrij voor een volwaardige bibliotheek in Montfoort en Linschoten.

Alle partijen spraken hun blijdschap uit dat de eerder wegbezuinigde bibliotheek weer een plaats zal gaan krijgen in Montfoort en Linschoten. “Een bibliotheek levert zoveel meer op dan het kost: mensen die moeite hebben met lezen en schrijven worden er geholpen, ouderen leren omgaan met de computer, je krijgt hulp bij het invullen van formulieren of je kunt er een praatje maken als je je eenzaam voelt. De bibliotheek heeft een grote maatschappelijke meerwaarde”, lichtte Ilse van der Horst van Progressief Akkoord toe.

“Wij zijn erg verheugd, maar ik vermoed dat de ouders en hun kinderen in Montfoort en Linschoten helemaal blij zijn met deze ontwikkelingen”, aldus CU-fractievoorzitter Teus Kok. Ook de motivatie van SGP-raadslid Samuel van den Berg dat het een groot goed is dat alle boeken in Nederland geleend en gelezen kunnen worden, kon op de nodigde bijval rekenen. “En het mooie is dat je zelf kunt kiezen welke boeken je leest”, aldus Van den Berg.

Nieuwe naam

Tijdens de raadsvergadering werd ook de motie aangenomen om de naam ‘Huis van Ervaring’ nader onder het licht te houden. Volgens de verschillende partijen is deze naam ook na jaren  weinig herkenbaar. Overwogen zou moeten worden ‘bibliotheek’ in de naam te verwerken.

Voor Progressief Akkoord is het verwezenlijken van een bibliotheek het nakomen van de verkiezingsbelofte ‘Elkaar ontmoeten doe je in de bieb'. "Wij zullen dit initiatief dus blijven steunen, zodat het uitgroeit tot een bloeiend gemeenschapshuis”, aldus Van der Horst.