Muziekavond in dorpshuis De Vaart

linschoten • In dorpshuis De Vaart in Linschoten treden zaterdag 19 november twee bands op die een connectie met Linschoten hebben.

De band Popehead uit Oudewater brengt een prettige mix van pop- en rockcovers van toen en nu ten gehore. Hun connectie met Linschoten is Joanneke, de zangeres van de band, die in het dagelijkse leven directrice van de Prins Clausschool in Linschoen is.

De tweede band is de in Utrecht opgerichte garagerockband Teenage Icon. Hun muziek is geïnspireerd op de vibes van de jaren ’50 en ’60 van zonsondergangen in Californië tot de bluesy ochtenden in Louisiana. Ze zijn geïnspireerd door bands als The Animals, The Kinks, The last Shadow Puppets, Franz Ferdinand, The Beach Boys, The Turtles, Allah Las en Creedence Clearwater Revival.

Teenage Icon heeft net een nieuwe single uitgebracht en op 11 november verschijnt hun debuut EP met de titel Remember Forever. Hun connectie met Linschoten bestaat uit de leadgitarist Bas van der Leeden en percussionist Gijs van der Leeden die allebei in Linschoten wonen.

De avond begint om 20.30 uur in Dorpshuis de Vaart aan de Jacob Barneveldstraat 24 te Linschoten.