• Elsbeth van Houtert viert haar 30-jarig jubileum.
• Elsbeth van Houtert viert haar 30-jarig jubileum. Foto: Aardendonk Advies

Dertig jaar op haar plek bij Aarendonk

ijsselstein • Het 30-jarige jubileum van Elsbeth van Houtert bij Aarendonk Advies viel vorig jaar door corona in het water. Maar dat is reden temeer om nu wel bij dit heugelijke feit stil te staan. Sinds 2000 staat ze aan het roer. 

Ze  begon bij Netty Aarendonk die toen Dactylo Uitzendbureau in IJsselstein runde. ''Ik werkte in Utrecht, maar woonde in IJsselstein. Met twee kleine kinderen was het veel handiger om in IJsselstein te gaan werken”, vertelt Elsbeth. Spontaan loopt ze bij Netty binnen en ze kan meteen aan de slag. Na ruim een jaar vraagt Netty’s man Edy Aarendonk of Elsbeth bij hem wil komen werken. Hij heeft sinds de jaren 80 een eigen verzekeringskantoor. Elsbeth maakt de overstap en merkt dat ze helemaal op haar plek zit. “Het klikte erg goed en het werk was leuk. Ik heb mijn diploma’s behaald en werd in 1996 vennoot. En later in 2000 nam ik de hele verzekeringsportefeuille van Edy over.” 

Bewust houdt Elsbeth de alom bekende naam Aarendonk aan. Wel moet ze soms even uitleggen dat zij het aanspreekpunt is. “Je merkte dat sommige mensen toch even moesten wennen dat er nu een vrouw aan het roer stond.” Maar daar draait Elsbeth haar handen niet voor om. Ze gaat gestaag verder met het bedrijf.
In 2002 verwelkomt ze Sander Spitzers als vennoot. Mede hierdoor komt ook de hypothecaire dienstverlening op een hoger plan te staan. “Sander is ook Erkend Hypothecair planner en kan daardoor net dat stapje extra voor de klant betekenen.”

"Ik ken de verhalen dat de moeder van Edy iedere vrijdag langs de deuren ging om persoonlijk de premie (vaak centen en dubbeltjes) voor de uitvaartpolissen op te halen. Dat is wel veranderd, maar in de kern draait het nog steeds om hetzelfde persoonlijke contact”, vertelt Elsbeth. "Bijvoorbeeld na een brand. Dat zijn heftige gebeurtenissen. Dan gaat het om meer dan alleen de vergoeding vanuit de verzekering en we zullen altijd de mensen in het hele traject stap voor stap helpen."