• Wethouder Spelt, Tess en Milan bij het plein.
• Wethouder Spelt, Tess en Milan bij het plein. Foto: Linda de Kort

Nieuw schoolplein voor De Regenboog in Lopik

lopik • Onder ruime belangstelling van de leerlingen, leerkrachten en ouders opende wethouder Gerrit Spelt afgelopen maandag het vernieuwde schoolplein van christelijke basisschool De Regenboog in Lopik. Dit deed hij onder meer door samen met  leerlingen Tess en Milan twee struiken te planten. 

Er zijn meer speelmogelijkheden op het nieuwe plein, zodat kinderen meer kunnen bewegen en hun sociale ontwikkeling wordt bevorderd. “De nieuwe inrichting van het schoolplein is onder andere ingegeven door de afgelopen coronaperiode. We zagen vooral op sociaal gebied een achterstand ontstaan en dan is meer en beter spelen in de pauze een goede ingreep, want meer spelen betekent meer ontspanning”, aldus schooldirecteur Pieter van Dijk. 

De school heeft een deel van het overheidsgeld om corona-achterstanden in te halen, besteed aan dit project. “Gelukkig hebben wij kwetsbare kinderen continue in het vizier gehad tijdens de coronaperiode en de kinderen goed kunnen begeleiden. Nu kunnen we deze periode afsluiten met dit mooie plein.”

Ook bewegend leren krijgt een plaats op het plein. Er is een stenen bank gemaakt waarop de kinderen buiten les kunnen krijgen en zijn er grote stenen geplaatst waarop de tafels kunnen worden geoefend. 

De kinderen van de school hebben mogen aangeven wat zij belangrijk vonden voor het nieuwe plein. Zij wilden vooral verstopplekken en een glijbaan. Ook de schommels van de voormalige christelijke basisschool Eben Haëzer uit Jaarsveld hebben een nieuw leven gekregen op het plein. 

"De kans is aanwezig dat je schoon naar school komt en iets minder schoon naar huis gaat”, lacht wethouder Spelt. Iets waar de kinderen helemaal geen probleem van maken. Zij renden na de opening door de wethouder vol overgave het plein op.