Woonwijk Rapijnen alweer 50 jaar oud

linschoten • Het kleine van het dorp Linschoten was er na de bouw van de nieuwbouwwijk Rapijnen wel af. Behalve Linschoters die zochten naar een woning vulde de nieuwbouw zich met forenzen die zich al heel snel thuis voelden in het dorp naast de Rijksweg. De huizen in Rapijnen worden dit jaar alweer 50 jaar bewoond. De Vereniging Oud Linschoten wijdt er een thema-avond aan.

Door de komst van de nieuwe inwoners werd het aantal verenigingen uitgebreid. Het dorp werd levendiger en gezelliger. Van het weiland van Breedijk waar tot die tijd werd gesport en Oranjefeesten gevierd bleef alleen de laan naar de hofstede over. De boerderij brandde af en de laan wordt nu ‘appellaantje’ genoemd. De zwemplaats waar de plaatselijke jeugd eeuwen lang leerde zwemmen verdween door de bouw van de brug. Gelukkig bleven de Stenen duiker voor de gevorderde zwemmers en het naastgelegen jaagpad gespaard. 

De eerste paal van Rapijnen werd in oktober 1971 geslagen door burgemeester De Geus. Een jaar later werden de eerste opgeleverde huizen bewoond. Maar de voorbereiding voor de nieuwbouwwijk verliep niet geheel probleemloos. Eigenlijk zouden er meer huizen gebouwd worden in plan Rapijnen. Een lezing inclusief anekdotes en oud-beeldmateriaal wordt gegeven door toenmalig CHU-raadslid en oud-wethouder F.A.L. de Goederen tijdens de themaochtend bij Vereniging Oud-Linschoten (VOL) . Iedereen is welkom op zaterdag 12 november om 10.30 uur in Dorpshuis De Vaart'. Entree is gratis.