Lopik zoekt nieuwe kinderburgemeester

lopik • De gemeente Lopik zoekt een nieuwe kinderburgemeester. Voor de huidige kinderburgemeester Lotte Roodenburg zit de termijn er eind november op.

De kinderburgemeester vertegenwoordigt alle kinderen van de gemeente. Hiervoor gaat hij of zij regelmatig met burgemeester Laurens de Graaf op pad, zoals bij de intocht van Sinterklaas, het openen van Zwembad Lobeke, het openen van de Koningsspelen en de Herdenking 4 en 5 mei. De burgemeester en kinderburgemeester hebben regelmatig een burgemeestersoverleg. Verder komen er door het jaar heen nieuwe activiteiten bij. 

In aanmerking komen kinderen die in groep 7 zitten, wonen in één van de kernen van de gemeente, het leuk vinden om mensen te ontmoeten en om in de belangstelling te staan, goed kunnen luisteren naar andere kinderen om te ontdekken wat er leeft en dit goed kunnen verwoorden. En af en toe een toespraakje durven te houden. Toestemming van ouders/verzorgers is noodzakelijk.

Als je belangstelling hebt, kun je een filmpje maken van maximaal 1 minuut waarin je vertelt wie je bent, op welke school je zit, waarom je kinderburgemeester wilt worden en wat jij belangrijk vindt. Een filmpje mailen kan tot en met woensdag 16 november naar kinderburgemeester@lopik.nl. Uit de inzendingen kiest een kinderjury met afvaardigingen van alle Lopikse basisscholen de nieuwe kinderburgemeester, die op vrijdag 18 november bekend wordt gemaakt. Hij of zij wordt op dinsdag 29 november tijdens de raadsvergadering officieel geïnstalleerd. De ambtsperiode loopt van 29 november 2022 tot en met 28 november 2023.