• Een aanvallend IJsseloever Dames 1 tegen Naarden Dames 1.
• Een aanvallend IJsseloever Dames 1 tegen Naarden Dames 1. Foto: Tony Buijse

Keerpunt voor IJsseloever Dames 1

Sport

IJSSELSTEIN • Dames 1 van Hockey Club IJsseloever maakt een moeizame start van de competitie. Het speelt in een poule met een aantal sterke tegenstanders, waaronder de Dames 1 teams van USHC uit Utrecht en GHBS en GCHC, beide uit Groningen. Uit de eerste 7 wedstrijden behaalt IJsseloever slechts 1 punt door gelijk te spelen tegen Amersfoort. Hockeyend oogt het best wel goed. In punten blijft het echter helaas achter.

Zondag 6 november krijgt het Naarden Dames 1 op bezoek. Naarden staat op dat moment op een 8ste plek in de poule. Naarden won slechts één keer en speelde één keer gelijk.

In het begin van de wedstrijd komt Naarden al snel op voorsprong. Tegen het eind van het eerste kwart maakt IJsseloever 1-1 gelijk. In de tweede helft scoort het IJsselsteinse team met een fraaie backhandslag van de aanvoerder 2-1. Twee minuten later gaat het bij Naarden fout in de achterhoede en scoort IJsseloever 3-1.

Eindstand IJsseloever D1 – Naarden D1: 3-1

IJsseloever behaalt belangrijke 3 punten met deze overwinning. Het komt van de onderste positie in de poule af en stijgt naar de 8e plek. Fletiomare staat op de 7e plek. Tussen plek 7 en plek 8 zit nog wel een gat van 5 punten. Naarden zakt naar de 9e plek.

De volgende wedstrijd van IJsseloever Dames 1 is op zondag 13 november. Dan speelt het uit bij Fletiomare Dames 1.

Op 20 november is de volgende thuiswedstrijd, tegen Groningse Studenden Dames 1.