• SV Lopik versloeg Zwaluwen Utrecht’11 met 5-2.
• SV Lopik versloeg Zwaluwen Utrecht’11 met 5-2. Foto: Lily Landman Pol

Eerste seizoenszege SV Lopik en ander voetbal in de regio

Sport

Eerste seizoenszege SV Lopik

SV Lopik versloeg Zwaluwen Utrecht’11 met 5-2 en achterhaalden de Utrechtenaren op de ranglijst. Het was de eerste seizoenszege van de Lopikenaren. ,,We waren heer en meester en leidden bij rust al met 3-0,” vertelde Lopik-trainer Mark Imandt opgelucht. ,,Ardy de With (2x) en Thijs Beekhuizen scoorden. In de tweede helft misten we kans na kans. Alleen Beekhuizen en Thomas Bakker kwamen nog tot scoren. Pas in de slotfase kon onze tegenstander iets terugdoen. De zege is uitgebreid gevierd in de kantine. Niet alleen wij maar ook onze supporters waren toe aan een feestje.”

Montfoort SV’19 versterkt koppositie

Koploper Montfoort SV’19 versloeg nummer vier Roda’46 uit Leusden na een spannend duel met 2-1. De gemakkelijk combinerende gasten namen direct het initiatief. Doelman Robin Vianen werd belaagd met inzetten, maar hij gaf geen krimp. Vlak voor rust reageerde Jasper van de Haselkamp attent op een pass van Daan van de Poll. Met een stuiterend schot passeerde Van de Haselkamp de Leusdense sluitpost. In de tweede helft kreeg de thuisclub het moeilijk, maar de Montfoortse defensie hield stand. Nadat Roda’46 de bal na een hoekschop niet goed verwerkte, schoot Randy Meeuwsen de tweede Montfoortse treffer tegen de touwen. Pas in de slotfase wist het aandringende Roda’46 tegen te scoren.

Benschop geeft wedstrijd uit handen

Benschop verloor in Loosdrecht met 1-0 van de gelijknamige dorpsclub. Na een gelijkopgaande eerste helft, waarin geen goals vielen, gaf Benschop na rust gas. Het maken van doelpunten gaat echter stroef. Een strafschop was zelfs niet besteed aan Mohamed Mazouz, die kort na zijn misser uit een volgende kans de bal tegen de paal schoot. ,,We belonen ons weer niet,” verzuchtte Benschop-trainer Raymond van der Kort na afloop. ,,Kansen geven we nauwelijks weg, maar het laatste zetje om te scoren lukt vaak niet. Heel zuur dat Loosdrecht in de slotfase wel scoort.”

VVIJ herstelt zich na rust

Koploper VVIJ kwam op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen het Utrechtse Elinkwijk, dat voor rust een 0-2 voorsprong nam. ,,Mijn team stak in de eerste helft te weinig energie in de wedstrijd,” vertelde een verbaasde VVIJ-trainer Mo Touh na afloop. ,,De Utrechtenaren wonnen de meeste persoonlijke duels en maakte twee van hun uitgespeelde kansen af. Tijdens de rust heb ik aangegeven meer strijd te willen zien. Dat lukte. Ik zag nu wel passie terug in ons spel. We domineerden de tweede helft. Melle van Gaal scoorde twee keer. Er had nog meer ingezeten, maar gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd gezien was een puntendeling terecht.”

IJFC pakt verdiend een punt

IJFC kwam op de sfeerloze accommodatie van SV Nieuw Utrecht niet verder dan een 2-2 gelijkspel. In de eerste helft was de thuisclub iets sterker en nam een 1-0 voorsprong. De IJsselsteinse aanvallen werden vaak onderbroken door een al dan niet terecht vlagsignaal voor buitenspel van de Utrechtse assistent-scheidsrechter. Na rust trok IJFC het initiatief naar zich toe. Davey van de Snoek noteerde de gelijkmaker, maar de behendige Utrechtse spits zette de thuisclub opnieuw op voorsprong. Een raak schot van Stefan de Wit betekende de verdiende puntendeling. Zaterdag ontvangt IJFC op sportpark Groenvliet SV Lopik.

SPV’81onderuit tegen koploper Zwammerdam

SPV’81 verloor in en tegen Zwammerdam met 2-1. De thuisclub had 85% balbezit, maar stuitte op de hechte Polsbroekse defensie. De eerste Zwammerdamse treffer verontrustte de Polsbroekenaren niet. ,,Kansen krijg je altijd,” merkt SPV-trainer René Eyra op. ,,Nadat Job Bogaard de bal op het middenveld veroverde stuurde hij Stijn Achterberg de ruimte in. Hij joeg de gelijkmaker tegen de touwen. In de tweede helft kwamen we nauwelijks nog van onze eigen helft af. We hielden stand tot vijf minuten voor tijd. Het stelen van een punt lukte ons dus niet.”

Cabauw komt goed weg in Linschoten

Cabauw speelde in en tegen Linschoten met 2-2 gelijk en dat was een klein wonder. De Cabauwenaren hadden 80 minuten lang niets in de melk te brokkelen tegen een oppermachtig Linschoten, dat met 2-0 voorkwam. Vahid Demirbas scoorde beide goals na goed voorbereidend werk van Daan Roozenboom . ,,Het was aan onze doelman Rudy Beumkes te danken, dat we niet tegen een grotere achterstand aankeken,” aldus Cabauw-trainer Herman Verrips. ,,Tien minuten voor tijd kreeg mijn ploeg ineens de geest. De scorende Stan van Bemmel en Jens Vermeulen bezorgden ons een punt en daar mogen we heel blij mee zijn.”